Χαραλαμπίδου – Παπαφωτίου…μια σχέση με ημερομηνία λήξης!

Τι κι αν λέει ο Βίτσας πως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι δεδομένο και ιστορικά κατοχυρωμένο;

Καλώς ή κακώς το όποιο πλεονέκτημα μένει να αποδειχθεί και στην πράξη , ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στις Σέρρες μας ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πρόκρινε ως λύση στις δημοτικές εκλογές να στηρίξει την υποψηφιότητα της κ.Παπαφωτίου.

Που πήρε ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση τόσο με τις προσδοκίες της ίδιας, αλλά και της παράταξης, αλλά και σε σχέση με το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που ακολούθησαν ένα μήνα αργότερα

Μαζί με την κ. Παπαφωτίου , πρώτη σε σταυρούς στο συνδυασμό, εξελέγη και το στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ η κ.Χαραλαμπίδου

Ένα στέλεχος που βρέθηκε χθες να συνοδεύει τόσο τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Γιαννούλη που ήταν επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, όσο και τον τοπικό βουλευτή Σερρών τον κ.Αβραμάκη όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο που η κ.Χαραλαμπίδου συνόδεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο Δήμαρχο Σερραίων όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη!

Η κ.Παπαφωτίου επί ένα χρόνο αυτό που θέλει είναι να επιβάλει την προσωπική της ατζέντα στο συνδυασμό, χωρίς συνεδριάσεις και χωρίς ενδοκομματικές συζητήσεις, ενώ η χημεία των δύο συμβούλων ήταν από κακή έως αρνητική και πολλές φορές και …προσβλητική!

Για το λόγο αυτό η επικεφαλής της παράταξης θέλησε να την ξεφορτωθεί!

Και τι έκανε;

Κάλεσε τα δεκαπέντε από τα εξήντα μέλη του συνδυασμού της, γιατί έτσι έβγαιναν τα «κουκιά» και αφού πήρε την καλές τους απόψεις για την ίδια, ζήτησε από την παράταξη να διώξουν την κακιά δημοτική σύμβουλο από το Δημοτικό συμβούλιο, ψηφίζοντας την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων κάθε χρόνο με βάση την εκλογική τους κατάταξη!

Χωρίς να βάλει μέσα στην εναλλαγή και την ίδια την επικεφαλής της παράταξης

Δηλαδή απλά ζήτησε να την ξεφορτωθεί!

Η παράταξη ψήφισε με εννέα ψήφους υπερ και πέντε κατά την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων στην θέση του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου.

Πράγμα που θα γίνεται όπως αποφάσισαν , με βάση την εκλογική τους κατάταξη και ότι η θητεία τους θα είναι ετήσια, στο πλευρό της επικεφαλής !

Και αν δεν συμφωνεί και ο επόμενος θα μπορούσαν να πάρουν απόφαση να τους αλλάζει η επικεφαλής και κάθε …εξάμηνο!

Ή και κάθε μήνα, αν είχαν άλλη άποψη….

Την πρόταση αυτή βέβαια είχε φέρει στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας ο Βασίλης Λεβέντης με ολέθρια αποτελέσματα , τόσο και για τον ίδιο όσο και για την παράταξη….

Τι να κάνει και η κ.Χαραλαμπίδου;

Ανεξαρτητοποιήθηκε

Πήρε τα μπογαλάκια της και αποχώρησε

Αυτά που είπε όμως για την κ. Παπαφωτίου δεν τιμούν κανένα

Πολύ δεν περισσότερο την ίδια την αυτοδιοίκηση

Τι είπε; Πως ενώ θα μπορούσε η παράταξη να εξελιχθεί σε κοιτίδα ιδεών και λύσεων, οι οποίες θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας, θα συνέβαλλαν στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και θα ενίσχυαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου Σερρών.

Δυστυχώς, η μέχρι τώρα παρουσία μας ως Δημοτική Παράταξη δεν αποτελεί προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ανταλλαγής απόψεων, αλλά προσωπικώναντιλήψεων της επικεφαλής της παράταξης, η οποία επί δέκα μήνες κινήθηκε επιδιώκοντας μια παράταξη προσωποπαγή, αρχηγοκεντρική, παλαιάς κοπής, που δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και τις απαιτήσεις των καιρών.

Δηλαδή μόνη της αποφάσιζε και την «έγραφε» κανονικά!

Και συνεχίζει:

«Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί απαξίωση της σύνθεσης απόψεων και κάθε διαφορετική άποψη εκλαμβάνεται ως εσωτερική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, δεν μπορώ να επικροτώ αλλά ούτε και να ανέχομαι συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοπρέπειά μου.

Δηλαδή ούτε λίγο , ούτε πολύ την είπε ανήθικη και αναξιοπρεπή!

Με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης βέβαια ενημερώνει τους Σερραίους , πως θα παραμείνει συνεπής στις ιδέες μου και με σεβασμό στις απόψεις της πλειονότητας των μελών και ψηφοφόρων της «ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων»., υπονοώντας σαφώς πως η κ.ΠΑπαφωτίου δεν είναι συνεπής με όλα όσα έλεγε προεκλογικά!

Άλλωστε όπως τονίζει η ένδεια πολιτικής επιχειρηματολόγιας οδηγεί σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μου, τραυματίζουν την απαραίτητη διάθεση για συνεργασία που απαιτείται για να προχωρήσει ο Δήμος μας σε αυτό που ονειρευόμαστε.

Εν κατακλείδι, διαβεβαιώνει τους Σερραίους ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις στο καλό του τόπου μας με επίκεντρο την διαφάνεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Και μετά μου λένε πως καμιά φορά γίνομαι εγώ επιθετικός στα γραφόμενά μου….

Διαβάστε εδώ για την επίσκεψη Γιαννούλη στις Σέρρες

Διαβάστε εδώ για τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Διαβάστε εδώ για την επίσκεψη Μενδώνη στην Αμφίπολη