Ο Τάσος Χατζηβασιλείου σε κάθε του βήμα δίπλα στο Πρωθυπουργό!

Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη πρόσφατη επίσκεψη του στην Πορτογαλία.

Επίσημη επίσκεψη στην Λισαβόνα, πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρόσκλησης του Πορτογάλου ομολόγου του Αντόνιο Κόστα.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Κατά την επίσκεψη στο κτίριο της Ναυτικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας, η οποία συμμετέχει στις επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο, ο Πρωθυπουργός συνάντησε τον κ. Κόστα, τον αρχηγό του Πορτογαλικού Ναυτικού και τον Διοικητή της Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ αμέσως μετά, μαζί με τον πορτογάλο Πρωθυπουργό, επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Μπορεί η επίσκεψη να έγινε στο πλαίσιο της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021, αλλά η Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), που βρίσκεται στην Πορτογαλία και στην οποία συμμετέχει και η Τουρκία, που όμως δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας.

Γιατί άραγε;

Πάντως φαίνεται πως ο Τάσος συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο Κυριάκο, σε κάθε του βήμα, εντός και … εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης!!