Το CHE GUEVARA CLUB & η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Παρουσιάζουν την η ταινία-ντοκιμαντέρ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ”

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8:00μμ στο πάρκο Ν.Νικολάου & Δημογερόντων

Σε λίγες μέρες ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά που κατέδειξε τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8:00μμ στο πάρκο Ν.Νικολάου & Δημογερόντων προβάλλεται η ταινία-ντοκιμαντέρ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ”.

Όχι μόνο για να τιμήσουμε τον Παύλο, τον εργάτη, τον αντιφασίστα. Και για τον Λουκμάν και για τους Αιγυπτίους ψαράδες και για τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ και στα καθ’ ημάς για την επίθεση στους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ Μ-Λ, σε αντιφασίστα και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών και σε άλλους αγωνιστές της πόλης.

Σε όλους και όλες που στον έναν ή στον άλλον βαθμό ένιωσαν στον σβέρκο τους την βρώμικη ανάσα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία που  είναι ντοκιμαντέρ με θέμα το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα “Χρυσή Αυγή”.

Είναι η προσωπική ματιά της δημιουργού-σκηνοθέτριας Αγγελικής Κορούνη μετά από έρευνα 5 χρόνων που εξετάζει το θέμα μέσα από τα προσωπικά της βιώματα, τις ανησυχίες και τους φόβους της.

Όπως λέει η ίδια : «Μπορεί κανείς να μείνει αμερόληπτος στη θέση μου; Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας μου γιός γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα, το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιο βαγόνι θα μας βάλουν.»

Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ αναδεικνύονται θέματα:

  • η ιεραρχική δομή οργάνωσης του κόμματος σε κάθε δραστηριότητά του
  • η χρήση των κλασικών γκεμπελικών τακτικών παραπλάνησης στον δημόσιο λόγο,
  • οι διαχρονικές σχέσεις με την αστυνομία και η παρατεταμένη συγκάλυψη της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής από τις πολιτικές και δικαστικές αρχές.
  • η ένθερμη υποστήριξη μερίδας του κλήρου προς το νεοναζιστικό κόμμα, καθώς αυτό υιοθετεί – βολικά – ένα «ελληνορθόδοξο» προφίλ, αλλά και η εναντίωση άλλων κληρικών προς τα δημόσια κηρύγματα μίσους και τις επιθέσεις κατά μειονοτήτων
  • οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου
  • Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Εν όψει της απόφασης της δίκης της ΧΑ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες, η συνέλευση Γη & Ελευθερία Σερρών και το Che Guevara Club καλούν όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες στις 11:00πμ στα δικαστήρια Σερρών σε αντιφασιστική συγκέντρωση/ διεκδίκηση με αίτημα τον χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ: