Χωρίς χιονόπτωση το μεγαλύτερο κομμάτι του Νομού Σερρών – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Μπορεί να φοβηθήκαμε την «Σοφία» λίγο παραπάνω, μπορεί κάποιοι να χάσανε την άδειά τους μέσα στις γιορτές και να την είχανε ανάγκη, αλλά η αλήθεια είναι ότι σαν νομός μέχρι στιγμής την γλυτώσαμε.

Και αυτό γιατί έμεινε χωρίς χιονόπτωση το μεγαλύτερο κομμάτι του Νομού Σερρών έως αυτή την ώρα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παρόλα αυτά σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο κρατικός μηχανισμός, με επαρκείς ποσότητες αλατιού, και φυσικά σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης κακοκαιρίας.

Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο στο δρόμο προς Βροντού και προς Λαϊλιά.

Βέβαια το χιονόνερο έπεφτε από το πρωί ευτυχώς και στην περιοχή του Λευκώνα και σε ολόκληρη την εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης , με τόνους αλάτι αλλά και ανθρώπους να βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση, όμως τα μηχανήματα ρίψης αλατιού και αποχιονισμού βρίσκονταν σε πλήρη δράση ...

Τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν από πολύ νωρίς σε περιοχές του Νομού Σερρών και συγκεκριμένα, ένα στο δρόμο προς Βροντού, , ένα στο Δήμο Σιντικής στην περιοχή των Πορροίων, , ένα στο Δήμο Βισαλτίας στην περιοχή Λαγκάδι – Χουμνικό και ένα προς Προμαχώνα στην περιοχή Αγγίστρου όπου το χιόνι άγγιξε τους τρεις περίπου πόντους.

Μάλιστα το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για τη διαδρομή Σιδηρόκαστρο – Αχλαδοχώρι.

Αλλά γενικά τα πράγματα πήγαν καλά και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκανε το καθήκον της, καθώς οι πολίτες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Φυσικά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς κάποιοι χωρίς αλυσίδες έκαναν του κεφαλιού τους, μιας και δεν πήραν τα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Θα μου πείτε κακό του κεφαλιού τους;

Ναι, αλλά κάποιοι θα τρέχουν για να τους …μαζέψουν!

Σωστά;

Ε.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here