Χωρίς προτάσεις ο Βασίλης Τερζής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί και ο Βασίλης Τερζής τις επιλεκτικές διαρροές του Σχέδιου Νόμου που ετοιμάζεται να τεθεί σε διαβούλευση και αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον επερχόμενο Εκλογικό Νόμο.

Ως νέος αυτοδιοικητικός ο Βασίλης Τερζής θεωρεί πως προχωρούμε προς ένα αυστηρά Δημαρχοκεντρικό μοντέλο, επιβάλλοντας σε μικρές κοινωνίες τη μονόδρομη επιλογή συνδυασμών και παρατάξεων και κατ’ επέκταση σε αρκετές των περιπτώσεων, ιδεολογικών και κομματικών αποχρώσεων, προσανατολισμών και μηχανισμών.


Και άρα κάνουμε βήματα πίσω, αποθαρρύνοντας τους λιγοστούς ενεργούς νέους που παρέμειναν στα μικρά χωριά αλλά και εκείνους τους παλιότερους και

έμπειρους που έχουν ακόμη τη δύναμη και το κουράγιο να ασχοληθούν, στην κυριολεξία εθελοντικά, για το κοινό καλό και τον τόπο τους, αναφέρει ο κ. Τερζής.

Τέλος η Αυτοδιοικητική προσαρμογή, η βελτίωση ακόμη και η διαφοροποίηση των τοπικών κοινοτήτων δεν αποτελεί επιπλέον βαθμό Αυτοδιοίκησης αλλά ενίσχυση και απόδειξη εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τους κατοίκους των.

Δεν θα διαφωνήσω, ως προς τις εξελίξεις, αλλά δεν βλέπω τις ανάλογες προτάσεις..

Αν υπάρχουν φυσικά

Γιατί δεν είναι σωστό απλά να απορρίπτουμε, αλλά είναι ακόμα σωστότερο να …προτείνουμε

Εκεί ξεχωρίζει ο ηγέτης!

Δείτε επίσης