Π.Ε Σερρών: Έκτακτη σύσκεψη Σπυρόπουλου – Μπαλαξή για τη Δημόσια Υγεία.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο των Σερρών με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Δημητρίου Μπαλαξή

Στη συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Σερρών.

Π.Ε Σερρών: Έντονος προβληματισμός για τη μη μείωση κρουσμάτων κορονοϊού και το Νοσοκομείο Σερρών

Κατά τη συνάντηση υπήρξε μεγάλος προβληματισμός από τους συμμετέχοντες για την μη μείωση των κρουσμάτων covid-19, καθώς και την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο Σερρών για νοσηλεία ανάλογων περιστατικών.

Διαπιστώθηκε το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα, ότι υπάρχει σχετική χαλαρότητα, με αποτέλεσμα αυτή η ομάδα των πολιτών να αποτελεί παράγοντα διασποράς του ιού και υπογραμμίστηκε ότι επιβάλλεται η αυστηροποίηση της εφαρμογής των μέτρων.

Αποφασίστηκε αυστηροποίηση μέτρων και εντατικοποίηση ελέγχων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι διεξήχθησαν έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις (βιομηχανίες) και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιτρέπεται να λειτουργούν με μορφή take away, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία κλπ., οι οποίοι έλεγχοι θα γίνουν εντονότεροι.

Τέλος, κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να εφαρμόζουν τα προτεινόμενα από την Πολιτεία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που αποτελούν το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμησή του.

Διαβάστε επίσης