Το Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμανουήλ Παπάς» για το ψήφισμα για την επαναλειτουργία του ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Το Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμανουήλ Παπάς» για το ψήφισμα για την επαναλειτουργία του ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 6-11-19 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει την διάλυση της δομής ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σερρών, η οποία στήριζε για 15 συναπτά έτη, με κάθε τρόπο  τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλου του νομού.

Με τον τελευταίο νόμο για τις Δομές Εκπαίδευσης, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΠΑΙΘ κατήργησε την δομή των ΚΕΠΛΗΝΕΤ πανελλαδικά, αντικαθιστώντας την από τον Υπεύθυνο πληροφορικής, ο οποίος είναι ένας για κάθε Διεύθυνση.

Η προχειρότητα του νόμου και η παντελής απουσία παροχής κινήτρων είχε σαν αποτέλεσμα ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός πληροφορικής να μην υποβάλλει αίτηση στις αντίστοιχες προσκλήσεις  τα τελευταία δύο χρόνια.

Πλέον υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος Πληροφορικής, ο οποίος είναι αρμόδιος μόνο για τα σχολεία της ΔΔΕ Σερρών.

Τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας, τριπλάσια σε αριθμό από αυτά της Δευτεροβάθμιας, δεν έχουν πλέον απολύτως καμία τεχνική υποστήριξη, ειδικά σε θέματα επισκευών Η/Υ, επιδιόρθωσης δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων. 

Καταγγέλλουμε την διάλυση του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σερρών

Καταγγέλλουμε την διάλυση του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σερρών και ζητούμε την άμεση επαναστελέχωση του με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής με σκοπό την επαναφορά τους στην πρότερη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε την πλήρη στήριξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Νομού Σερρών στα προαναφερθέντα ζητήματα.

Ζητούμε από την ΔΟΕ να διεκδικήσει την επαναφορά της Δομής ΚΕΠΛΗΝΕΤ, της δομής που αποδεδειγμένα και έμπρακτα στήριζε τις σχολικές μονάδες. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 6-11-19 ασχολήθηκε με το Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως και  ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω: 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ενημερώθηκε για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα εις βάρος των συναδέλφων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι συνάδελφοι μας δέχθηκαν μια αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και βάναυση λεκτική επίθεση μπροστά στα μάτια των μαθητών τους και των υπόλοιπων κατοίκων του χωριού από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου.

  Η επίθεση συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες με σωρεία υβριστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τόσο το κύρος και την υπόληψη των εκπαιδευτικών αλλά και όλης της σχολικής μονάδας, δημιουργώντας βαθιές ρωγμές στην σχέση σχολείου-οικογένειας-μαθητή.

Το αίτημα του Συλλόγου γονέων να παρελάσουν οι μαθητές με σημαίες της Μακεδονίας εξετάστηκε νόμιμα από το κυρίαρχο όργανο του σχολείου, τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος αφού εξέτασε το αίτημα με σοβαρότητα, αποφάσισε ορθά να ακολουθήσει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τις παρελάσεις.

Σε μία εποχή που οι λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την αντιεκπαιδευτική ρητορική και τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, η στοχοποίηση συναδέλφων από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο με διαστάσεις επιδημίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς , τους οποίους θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Καταγγέλλουμε την ισχνή μειοψηφία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως για την αήθη συμπεριφορά του και ζητούμε να απολογηθεί δημόσια αποκαθιστώντας την υστεροφημία των εκπαιδευτικών που έπληξε.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας καθώς η λεκτική και διαδικτυακή εξύβριση αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους του Δημοτικού σχολείου Σκουτάρεως που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το δύσκολο έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία καθώς και την πλειοψηφία του Συλλόγου γονέων που αντέδρασε στην κίνηση της μειοψηφίας.

Στα πρόσωπα των συναδέλφων συνεχίζουμε να βλέπουμε τον καθημερινό δάσκαλο και την καθημερινή δασκάλα που αγωνίζεται πέραν της μόρφωσης να εμφυσήσει στα μικρά παιδιά αξίες αλληλοσεβασμού και κοινωνικοποίησης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here