ΔΕΥΑ Ηράκλειας (Δ.Ε.Υ.Α.Η): Το λόγο έχει η δικαιοσύνη!

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Ηράκλειας.

Η συνεδρίαση κρίθηκε αναγκαία ύστερα από τα ευρήματα της προκαταρτικής έκθεσης ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης της ΔΕΥΑΗ για τα οικονομικά έτη 2018 και 2019, η οποία διενεργήθηκε από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών – λογιστών.

Το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε ομόφωνα να στείλει στη δικαιοσύνη το πόρισμα των ορκωτών- ελεγκτών λογιστών και να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του γενικού διευθυντή και του ταμία για περαιτέρω διερεύνηση- έρευνα και απόδοση ευθυνών.

Δ.Ε.Υ.Α.Η : Οι λογιστές δεν κατάλαβαν τίποτα;;

Για το ζήτημα της λογιστικής παρακολούθησης και το πόσο σωστά γίνεται ή δεν γίνεται δεν δόθηκε καμία απάντηση, ενώ καθημερινά η κοινωνία του Δήμου Ηράκλειας παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα έχουν γίνει γνωστά και περιμένει να χυθεί άπλετο φως στην δύσοσμη αυτή υπόθεση.

Και δεν έχουν καθόλου άδικο….

Πάντως ο Κωνσταντίνος Πάγγαλος, μετά από τα αποτελέσματα της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, δήλωσε πως δεν είναι ούτε κλέφτης ούτε καταχραστής , αλλά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί!!

Δικαιολογεί την απουσία ελέγχου εκ μέρος του ως αποτέλεσμα εμπιστοσύνης που υπήρχε ανάμεσα στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.Η και την προηγούμενη Διοίκηση, αναφέροντας πως:

«Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου εκ μέρους μου, λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που υπήρχε ανάμεσα στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.Ηκαι την προηγούμενης Διοίκησης (!!!!) της επιχείρησης, φαίνεται ότι οδήγησε το έλλειμμα σε τέτοιο ύψος (!!!!!!)

Και μετά μου λέτε πως δεν χρειάζεται έλεγχος….

Με αφορμή το σκάνδαλο στην Δ.Ε.Υ.Α.Η ο πρόεδρος της επιχείρησης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

«Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηράκλειας δυστυχώς αντιμετωπίζω τραγικές καταστασεις.δυστυχως το πόρισμα των ορκωτών που προσέλαβε η διοίκηση μας είναι καταπέλτης, 800χιλιαδες ευρώ από το 2016 έως κ το 2019 έφευγαν από το ταμείο ρευστό για να πληρωθεί η ΔΕΗ κ δεν πληρώθηκε ποτέ το ποσό αυτό που έφυγε.

Δηλαδή έπρεπε εμείς να αναλάβουμε την διοίκηση για να κάνουμε σωστό έλεγχο;
Τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση του κ Πατσακα κ του πρώην δημάρχου Κοτσακιαχιδη Κλεάνθη;»

ΔΕΥΑ Ηράκλειας: Δ.Ε.Υ.Α.Η έλλειμμα αγγίζει σήμερα τα 2 εκατ ευρώ.

Διαβάστε εδώ για τις πλημμύρες στις Σέρρες