ΔΕΥΑΣ: Ναι στο δάνειο από Γάτσιο, Καλώτα και Ιλανίδου;

Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε όλοι μας δύσκολες μέρες.

Οι λογαριασμοί άπειροι και οι δυνατότητες όλων μας …περιορισμένες!

Οπότε όλο και προσπαθούμε να καθυστερήσουμε τις πληρωμές, για να μην μας κόψουν είτε το ρεύμα, είτε το τηλέφωνο, είτε το νερό.

Αποτέλεσμα όμως της μη πληρωμής όλων αυτών των λογαριασμών είναι να βρίσκονται όλες οι εταιρίες κοινής ωφέλειας σε δεινή οικονομική θέση.

Σε παρόμοια θέση ήδη βρίσκεται και η ΔΕΥΑΣ μας, που εκτός της μείωσης των εσόδων, έχει να αντιμετωπίσει και την αύξηση της τιμής της ΔΕΗ, που αποφάσισε τώρα τελευταία η κυβέρνηση.

ΔΕΥΑΣ: Πως προσπάθησε να λύσει το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών;

Σύμφωνα με το άρθρο 43 της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο προβλέπει την προσωρινή δανειοδότηση της ΔΕΥΑ από τον οικείο Δήμο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ.Λιβάνιο.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σερρών λοιπόν λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση της πρόσκαιρης δανειοδότησης με ποσό 1.700.000€ της επιχείρησης για το χρονικό διάστημα 1/3/2020 έως 30/6/2020 καθώς τα έσοδα της επιχείρησης υπέστησαν καθίζηση (-69,21%) και από 791.602,93€ τον Φεβρουάριο ήταν μόλις 243.752,59€ τον Μάρτιο δημιουργώντας πρόβλημα στην λειτουργία της.

Μη νομίζεται όμως πως και το Φεβρουάριο πήγαν καλά τα έσοδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της επιχείρησης από πέρυσι, τα έσοδα ανά μήνα ήταν κοντά στο εκατομμύριο.

Το δάνειο επίσης η ΔΕΥΑΣ θα πρέπει να το αποπληρώσει εντός 18 μηνών

Δεν γνωρίζω αν και πότε θα έρθει η συγκεκριμένη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν θα φτάσει καν σε αυτό, καθότι αν όχι όλες, οι περισσότερες  αποφάσεις πηγαίνουν στην οικονομική επιτροπή.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι , τόσο στην συμπολίτευση, όσο και στην αντιπολίτευση, που περιμένουν εναγωνίως όχι βεβαίως την δανειοδότηση της ΔΕΥΑΣ, αλλά την μείωση της τιμής του νερού!

Εγώ απλά θα σημειώσω πως η απόφαση είναι ομόφωνη, πράγμα που σημαίνει πως και οι τρεις σύμβουλοι του κ.Φωτιάδη, ο κ. Γάτσιος, η κ. Καλώτα και η κ. Ιλανίδου που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, επέμεναν προεκλογικά και μάλιστα σε μείωση 30% της τιμής του νερού, δυστυχώς τώρα θα αντιμετωπίσουν  τον …δανεισμό!

Έστω και τον άτοκο δανεισμό!

Υπενθυμίζουμε πώς η παράταξη Φωτιάδη έλεγε ένα χρόνο πριν

«Η δέσμευσή μας για μείωση 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ, είναι απολύτως εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη»

Η λήψη δανείου της ΔΕΥΑΣ από τον Δήμο δεν είναι λύση

Πάντως η λήψη δανείου της ΔΕΥΑΣ από τον Δήμο δεν είναι λύση, μιας και μπορεί με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης να καταφέρει μεν να καλύψει πρόσκαιρα τις λειτουργικές της ανάγκες, αλλά κανένας δεν μας λέει πως θα καλύψει ο Δήμος Σερρών τις δικές του;

Σωστά;

Διαβάστε εδώ την Απόφαση 99/2020 ΔΣ ΔΕΥΑΣ με θέμα: Αίτηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω αδυναμίας κάλυψης λειτουργικών αναγκών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here