Η ΔΕΥΑΣ συνδράμει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών

Στις δύσκολες στιγμές που διερχόμαστε ως κοινωνία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η αλληλεγγύη και η ατομική ευθύνη αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά μιας υγιούς αντίδρασης. 

Ο Δήμος Σερρών μεριμνά, απλώνοντας μια ασπίδα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες. 

Ενισχύει και εμπλουτίζει τις κοινωνικές δομές του.

Φροντίζει για τον εφοδιασμό ευάλωτων συνδημοτών μας με φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, την πληρωμή λογαριασμών και παρέχει πρόγραμμα τηλε-φροντίδας για άτομα της τρίτης ηλικίας,  αποστέλλοντας μεταξύ άλλων και γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη. 

Η ΔΕΥΑΣ συνδράμει αυτή την προσπάθεια, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, διαθέτοντας ένα όχημα μαζί μ’ έναν εθελοντή υπάλληλό της. 

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε άνθρωποι!

Δύο νέες δεξαμενές εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη υδροδότηση του Αγ. Ιωάννη και του Ξηρότοπου

Σε φάση υλοποίησης έχει εισέλθει έργο της ΔΕΥΑΣ, ύψους 1.805.440 ευρώ για την κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών.

Οι δύο νέες δεξαμενές στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη και του Ξηρότοπου εξασφαλίζουν επαρκή όγκο νερού για τους παραπάνω οικισμούς σε περίπτωση βλαβών ή δυσλειτουργιών του δικτύου ύδρευσης. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα οι δύο οικισμοί δε διέθεταν δεξαμενές νερού.  Ειδικότερα, στην περίπτωση του Αγίου Ιωάννη, παρατηρούνταν σοβαρά προβλήματα καθώς κάθε διακοπή ηλεκτροδότησης, έθετε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο, αφήνοντας χωρίς νερό την συγκεκριμένη περιοχή.

Πλέον, η δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη, με χωρητικότητα 200 κυβικών μέτρων νερού, διασφαλίζει την αυτόνομη υδροδότηση του οικισμού για διάστημα 16 ωρών.

Παράλληλα, θα κατασκευασθεί και αντλιοστάσιο στην  θέση υδροληψίας του Αγ. Ιωάννη, που βρίσκεται σε υψόμετρο 57 μ., για την πλήρωση της νέας δεξαμενής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 132 μ.

Το αντλιοστάσιο και η δεξαμενή θα είναι εφοδιασμένα με σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού απολύτως συμβατό με το υπάρχον εγκατεστημένο σύστημα της ΔΕΥΑΣ για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας των και την παρακολούθηση τους από το κέντρο τηλεελέγχου της ΔΕΥΑΣ.

Η νέα δεξαμενή του Ξηρότοπου, χωρητικότητας 85 κυβικών μέτρων νερού, θα εξασφαλίσει δυνατότητα εφεδρείας σε αποθήκευση νερού, άρα και αυτονομία υδροδότησης περί τις 16 ώρες το 24ωρο.

Η κατασκευή των εν λόγω δεξαμενών συμβάλλει τέλος και στην ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού.

Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση σημαντικές παρεμβάσεις στο δίκτυό της με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που φθάνει στους Σερραίους δημότες.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here