Για μαθητές β’, γ’, δ’, ε’, στ ‘ Δημοτικού & Γυμνασίου: 4ος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα, διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Η ΕΜΕ αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού πολλαπλής επιλογής με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη και να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα. 

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από την Β΄ Δημοτικού έως και τη Γ΄ Γυμνασίου εφόσον γίνουν συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της Ε.Μ.Ε. μέχρι την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, ως εξεταστικό κέντρο, θα συγκεντρώσει τις συνδρομές των μαθητών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Τη φετινή σχολική χρονιά ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» θα διεξαχθεί πανελλαδικά  και εξ αποστάσεως (ηλεκτρονικά) το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.   

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε 

  • στη Γραμματεία του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών (τηλ.  23210 51111 Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως 2 μ.μ. ), 
  • στην ιστοσελίδα του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, καθώς και 
  • στην επίσημη ιστοσελίδα του «ΠΥΘΑΓΟΡΑ».