Τι πραγματικά συνέβη με τον Γιάννη Γιάντσιο και το ΜέΡΑ25;

Τοπικό «θρίλερ» η παραίτηση του Γιάννη Γιάντσιου από το ΜέΡΑ25

Μπορεί να μην ήμουν εντός Σερρών την Παρασκευή, αλλά είδα πως η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του, του ΜέΡΑ25 ήταν από τότε και μάλιστα το μεσημέρι, η ώρα που διέγραψε από τις τάξεις του τον κ. Γιάννη Γιάντσιο, κατηγορώντας τον για αντισυντροφική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Σερρών.

Τι έλεγε η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την διαγραφή του Ιωάννη Γιάντσιου;

«Η συντροφική και πολιτισμένη συμπεριφορά με βάση τις δημοκρατικές αξίες είναι απαράβατες αρχές του ΜέΡΑ25. Ακολουθώντας τον Κώδικα Συντροφικής Συμπεριφοράς, εκτιμάμε ότι η απαξιωτική και αντισυντροφική συμπεριφορά του μέλους μας και υποψηφίου στο Νομό Σερρών Γιάννη Γιάντσιου απέναντι στα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Σερρών, αλλά και η αυθαίρετη δημοσίευση στα ΜΜΕ πληροφοριών σχετικά με την προετοιμασία του Συνεδρίου με τρόπο δυσφημηστικό και ψευδή, συνιστά προφανή παραβίαση των αρχών του ΜέΡΑ25.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι η αντισυντροφική αυτή συμπεριφορά συνεχίζεται επί μακρόν, παρόλες τις προσπάθειες συνεννόησης που έγιναν από τα μέλη της ΠΣΕ και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, αποφασίζουμε την απομάκρυνση του Γιάννη Γιάντσιου από τις τάξεις του ΜέΡΑ25″

Πώς αντέδρασε ο Σερραίος Ιωαννής Γιάντσιος στη διαγραφή του από το ΜέΡΑ25

Όπως έμαθα στην συνέχεια, το Σάββατο ο κ. Γιάντσιος , μαζί με επτά φίλους του πήγε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις Σέρρες και ενώ στην αρχή είπε πως δεν αναγνωρίζει την διαγραφή του από την Αθήνα, ζήτησε να γίνουν εκλογές για το τοπικό σώμα με όλους όσους ήταν παρόντες, φιλοδοξώντας να εκλεγεί και να κερδίσει προφανώς την επανεγγραφή του.

Όταν η γραμματεία όμως ζήτησε να δει αν είναι μέλη του κόμματος οι επτά φίλοι του κ. Γιάντσιου, διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν είχαν γραφεί ποτέ(σημειώνω πως η διαδικασία εγγραφής είναι ηλεκτρονική) στο κόμμα ΜέΡΑ25, αλλά ούτε καν ήξεραν πως γινόταν η εγγραφή!

Στην συνέχεια, και αφού τους τα είπε και από την καλή και από την ανάποδη ο κ. Γιάντσιος και τα παρ’ ολίγο μέλη του ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Την επομένη το μεσημέρι ο Γιάντσιος έστειλε μέσω του Facebook την …παραίτησή του!

Την παραίτηση του από το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 υπέβαλε ο δικηγόρος των Σερρών και πρώην υποψήφιος Γιάννης Γιάντσιος διευκρινίζοντας , πάντα μέσω του Facebook ότι «Ο Βαρουφάκης χτίζει Σταλινικό προσωπικό, οικογενειακό, φιλικό κόμμα».

Τι λέει η ανάρτηση του κ. Γιάντσιου στο Facebook;

«Δεν εκλέγονται τα όργανα παρά διορίζονται!! Δεν μπορεί ένας νέος πολίτης, ένας άφθαρτος πολίτης να συμμετάσχει στο κόμμα, διότι γέμισε φράξιες και φατρίες. Κάθε καρυδιάς καρύδι, έρχεται στο κόμμα και κάνει την δική του ομάδα όποιος έχει περισσότερες γνωριμίες στο κόμμα στην Αθήνα διορίζεται και κομματάρχης στον νομό!!

Ο ίδιος σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση:

Η δημοκρατία πλήττετε και κανείς δεν νοιάζεται γι αυτό.

Αντιστέκομαι, λέω ένα ΟΧΙ.

Θα αγωνίζομαι για την Δημοκρατία.

Καταθέτω παραίτηση!!

Άι σιχτίρ με τα λαμόγια πια!!!»

Να σημειώσω πως κανένα μέλος κανενός κόμματος δεν μπορεί να παραιτηθεί, αν το κόμμα ήδη τον έχει διαγράψει!

Εκτός κι αν ο κ. Γιάντσιος κάνει ένα δικό του κόμμα, στο οποίο θα είναι και αρχηγός, και μέλος και …ψηφοφόρος!

Η πολιτική σταδιοδρομία του Ιωάννη Γιάντσιου

Πάντως ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει περάσει τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, (κάποτε μιλούσε επι είκοσι λεπτά στο βήμα για να καταφέρει να γίνει υποψήφιος βουλευτής), τόσο από το ΛΑΕ (μάλιστα κατέβηκε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος) και φυσικά από το ΜέΡΑ25, με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής (καταλαμβάνοντας βεβαίως και την πρώτη θέση) και διαγράφτηκε

Όσο για τις πληροφορίες ότι ψάχνει και μάλιστα ήδη έχει βρει τον επόμενο σταθμό του, ακόμα …ελέγχονται!

Ελεύθερο Βήμα Σερρών

Διαβάστε επίσης εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here