Κορυφαία διάκριση του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών: Στους παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωσης «Formula 1 in schools»

Την περίοδο 4-8/6/2021 διεξήχθησαν εξ’ αποστάσεως οι παγκόσμιοι τελικοί της διοργάνωσης «Formula 1 inschools», στους οποίους η ομάδα συνεργασίας των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Σερρών και των μαθητών από τα «Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου – Εκπαιδευτική Αναγέννηση» των Αθηνών, με την επωνυμία «PRISMATIC», απέσπασε κορυφαίες διακρίσεις.

Η ομάδα διακρίθηκε στα εξής

  • 1ος ταχύτερος χρόνος (1,014 δευτερόλεπτα) παγκοσμίως, στους αγώνες πίστας
  • 2η θέση στη διαγωνιστική ενότητα «KnockOutCompetition»
  • 1η θέση μεταξύ των ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν
  • 7η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ 43 ομάδων από όλο τον κόσμο

Τα μέλη της ομάδας έζησαν μοναδικές στιγμές και αποκόμισαν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που θα αποτελέσουν εφόδια ζωής.

Διαγωνίστηκαν σε αγώνες ταχύτητας, παρουσίασαν προφορικά τις εργασίες τους, αξιολογήθηκαν σε δύο γραπτές εργασίες και στο μηχανολογικό σχέδιο του μοντέλου τους, ενώ παράλληλα σχεδίασαν το εικονικό εκθεσιακό τους περίπτερο που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της ομάδας και αξιολογήθηκαν και γι’ αυτό.

Επιπλέον, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης τους από τους κριτές, στις συνεντεύξεις στις οποίες συμμετείχαν, ξεδίπλωσαν τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους.

Οι πρακτικές δοκιμασίες διενεργήθηκαν στην έδρα της «F1 inschools» στο Λονδίνο.

Αισθανόμαστε στο σημείο αυτό την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Σερρών στη διάρκεια της προετοιμασίας, των εθνικών και των παγκόσμιων τελικών.

  • Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερρών που υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας στους παγκόσμιους τελικούς.
  • Τον κ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, βουλευτή Σερρών που συμπαραστάθηκε με θέρμη και ενθουσιασμό στην ομάδα μας.
  • Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή για την υποστήριξή του.
  • Την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τον Πρόεδρό της κ. Τάσο Καζία που συνέδραμε την ομάδα σε μία κρίσιμη φάση της προετοιμασίας της.
  • Τον κ. Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου Πρόεδρο της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, την εταιρία ιατρικού εξοπλισμού, BiomedAE, τον κ. Καλφόπουλο Νικόλαο, την εταιρία Καριώτης Δ.- Χανλίογλου Π. Ο.Ε, την εταιρία Αutomall, Αφοί Ιωαννίδη ΑΕ, την Izimarket.

Επίσης στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή μας στους παγκόσμιους τελικούς ήταν απόρροια της επιτυχούς παρουσίας της ομάδας GMAXτου 3ου ΓΕΛ και της κατάκτησης της 1ης θέσης μεταξύ των Δημοσίων Σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό του 2020.

Ευχαριστούμε τέλος, τη διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Σερρών και τον Διευθυντή κ. Φρούτη Θεόδωρο για τη συνεχή υποστήριξή του.

Ελπίζουμε αυτή η δεύτερη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Σερρών στους παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωση «F1 inschools» και η σπουδαία διάκριση της να εμπνεύσουν τα νεότερα μέλη της ομάδας και να τα καθοδηγήσουν προς ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.