Η Διάβαση Πεζών επισκέφτηκε το Δασαρχείο

Η Διάβαση Πεζών επισκέφτηκε το Δασαρχείο

Κλιμάκιο της Διάβασης Πεζών παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Γεωργούλα επισκέφτηκε το Δασαρχείο Σερρών όπου και συναντήθηκε με τον Δασάρχη κο Κωνσταντίνο Ζάββο.

Στο πλαίσιο της επικοδομητικής αυτής συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ουσιαστικής σημασίας για το Δήμο μας.

Συγκεκριμένα,

συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη εκπόνησης Διαχειριστικής Μελέτης Δημοτικού Δάσους με ορίζοντα δεκαετίας στο τμήμα που ανήκει πλέον στην ιδιοκτησία – αρμοδιότητα του Δήμου Σερρών και περιλαμβάνει περιοχές όπως οι κοιλάδες Αγίας Βαρβάρας και Αγίων Αναργύρων.

Η οργανωμένη διαχείριση των Δασών αποσκοπεί πρωτίστως στην προστασία, την εξυγίανση και την αισθητική τους αναβάθμιση σε ένα πλαίσιο συμβατό με την αειφώρο ανάπτυξη.

Η προηγούμενη μελέτη έληξε το 2012 και, δυστυχώς, έκτοτε η Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη δεν εκπόνησε νέα μελέτη, αφήνοντας το Δάσος στην τύχη του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την αναψυχή των κατοίκων.

Ακόμη,

καταδείχθηκε, μετά τη σύνταξη των δασικών χαρτών, το μέγεθος της καταπάτησης των δημοτικών εκτάσεων από ιδιώτες και η ανάγκη προστασίας της περιουσίας του Δήμου.

Στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμού του συνόλου του περιαστικού Δάσους, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοπηγής, για την πρόληψη ζημιών από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε η ανάγκη ουσιαστικής δραστηριοποίησης του Δήμου Σερρών στον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά A.E., με στόχο τη συντήρηση των έργων που ήδη εκτελέστηκαν και την ανάδειξη της περιοχής.

Ως προς τον χείμαρρο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, στο τμήμα της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του, επαναδιατυπώθηκε πως ο Δήμος επιβάλλεται να κάνει έργα επισκευής και συντήρησης στα μονοπάτια και τις διαδρομές για την αποτελεσματική προστασία των περιπατητών.

Τέλος, σημειώθηκε η ανάγκη να δοθεί άμεσα οριστική λύση με παραχώρηση δικαιώματος χρήσης υπό αυστηρές προϋποθέσεις στους κτηνοτρόφους που διατηρούν νομίμως κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις εντός του προστατευτικού Δάσους που περιλαμβάνει περιοχές όπως η Ορεινή, ο Ελαιώνας και ο Ξηρότοπος.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μέσα από την συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η απουσία οράματος και πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής του κου Πέτρου Αγγελίδη για την αντιμετώπιση των καίριων αυτών ζητημάτων.

Αντίθετα, στη Διάβαση Πεζών δεσμευόμαστε για έναν Δήμο ευθύνης, αποτελεσματικότητας και αγαστής συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς προς όφελος όλων των Σερραίων.

Τον Αντώνη Γεωργούλα συνόδεψαν τα μέλη της Διάβασης Πεζών Δημήτρης Δεληγεώργης, Βίκη Ελευθεριάδου και Κορνήλιος Λαζαρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here