Η Διάβαση Πεζών παρουσίασε τις θέσεις της!

Η «Διάβαση Πεζών» είναι μία αυτόνομη, υγιής Δημοτική Κίνηση, με ξεκάθαρο πολιτικό περίγραμμα και κοινά συμφωνημένες θέσεις και αρχές, που ανέδειξε ως βασικές της προτεραιότητες την υπεράσπιση της συλλογικότητας, την ανάδειξη της κινηματικής δράσης,

την έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την προβολή εποικοδομητικών  προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Σερρών.

Χάρις στη μαχητικότητα (είτε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε στο δρόμο), τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και τη σταθερότητα στους στόχους και τις θέσεις της,

έχει καταφέρει να λειτουργεί στο Δήμο μας ως ένα ζωντανό κύτταρο που μπορεί και ανανεώνεται μέσα στο χρόνο.

Σήμερα, σχεδόν 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η «Διάβαση Πεζών», συνεχίζοντας αυτήν ακριβώς τη δημιουργική πορεία της,

θα δώσει για μία ακόμη φορά τον αγώνα της για το παρόν έχοντας το βλέμμα στο μέλλον αυτής της πόλης.

Σ’ αυτή τη νέα δυναμική και ελπιδοφόρα προσπάθειά μας, τα μέλη της «Διάβαση Πεζών» καλούμε τους Σερραίους δημότες που θέλουν μία πόλη συμφιλιωμένη με τους δημότες της,

που νιώθουν την ανάγκη να μετουσιώσουν τις αγωνίες τους σε πολιτική πράξη, που έχουν κουραστεί από την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, τη φαυλότητα, την ιδιοτέλεια, τον αμοραλισμό και τον ευτελισμό του δημόσιου λόγου, να συμπαραταχθούν μαζί μας ώστε από κοινού να αγωνιστούμε για να δώσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που τους οφείλουμε.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο:

 • που θα βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,
 • που θα μπορεί, κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση που έχει αποδιαρθρώσει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, να ορθώσει το ανάστημά του στις κεντρικές μνημονιακές πολιτικές, συμβάλλοντας άμεσα και ουσιαστικά στην ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ

 1. Δημιουργία ΔημοπρατηρίουΚεντρικής Αγοράς για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων με σκοπό την υποστήριξη της ντόπιας παραγωγής.
 2. Ολοκλήρωση του Κεντρικού – Μητροπολιτικού Πάρκου της πόλης, με άμεσες απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις των υφιστάμενων κτισμάτων.
 3. Ουσιαστική συνεργασία με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Αξιοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων προς αμοιβαίο όφελος του ΤΕΙ και του Δήμου.
 4. Ενίσχυση και περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, με προσωπικό ικανό να διαχειριστεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Θέλουμε, επιμένουμε, παλεύουμε, διεκδικούμε. Ψηφίζουμε «Διάβαση Πεζών».

 • Καταβολή τελών στο Δήμο για την χρήση υπογείων δικτύων (Διαγώγεια Τέλη).
 • Δικαιότερη χρέωση τελών για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 • Οικοτουριστική ανάπτυξη του ορεινού άξονα του Δήμου (Λαϊλιάς, Ορεινή, Ξηρότοπος, Βροντού, Ελαιώνας, Λάκκος, Χιονοχώρι, Οινούσα, Ιερά Μονή Αγίου Προδρόμου): Διάνοιξη περιπατητικών διαδρομών, αποκατάσταση γεφυριών και νερόμυλων, δημιουργία ξενώνων, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Κατάργηση του «πληθυσμιακού» κριτηρίου κατανομής των πόρων και καταμερισμός τους σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των κοινοτήτων.
 • Διαμόρφωση αστικού πρασίνου με φύτευση και ανάπτυξη βλάστησης ανθεκτικής στις αστικές μικροκλιματικές συνθήκες.
 • Θεσμοθέτηση της εκλογικής και οικονομικής αυτοτέλειας των τοπικών συμβουλίων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού (παλαιά προγραμματική δέσμευση της «Διάβασης Πεζών», που αποβλέπει στις ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης μέσω των οποίων μεγιστοποιείται η κοινωνική συναίνεση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς)
 • Απόδοση του συνόλου της έκτασης των στρατοπέδων στους Σερραίους Δημότες, άμεση αποκατάσταση κτιρίων και επανάχρησή τους για τις ανάγκες της πόλης.
 • Ολοκληρωμένη, οικολογική διαχείριση απορριμμάτων. Υλοποίηση ενός μοντέλου διαχείρισης φιλικού προς το περιβάλλον. Έμφαση στην ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Συνεχής ενημέρωση των δημοτών μέσα από δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
 • Προστασία των δημόσιων χώρων, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετακίνησης ΑΜΕΑ, πεζών, αμαξιδίων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 • Πλήρης αποκατάσταση και ουσιαστική ανάδειξη των Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεότερων Μνημείων, με την παράλληλη ένταξή τους στον σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
 • «Γλυπτοθήκη του δρόμου«: τοποθέτηση (κατόπιν διαγωνισμού) έργων τέχνης (γλυπτών ή μεταλλικών κατασκευών) σε περίοπτα σημεία της πόλης.

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ελπίδα, το όνειρο, τη δημιουργική αμφισβήτηση, τη συλλογική πορεία.

 1. Άμεση αποκατάσταση όλων των παιδικών χαρών και λειτουργία πρότυπων παιδικών χαρών ΑμΕΑ.
 2. Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα δημιουργία ελεγχόμενων, προστατευμένων χώρων δωρεάν στάθμευσης στις εισόδους των στρατοπέδων, με παράλληλη ενίσχυση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας.

Σχεδιασμός ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοκίνησης

Το βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου Σερρών κ. Αντώνη Γεωργούλα

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1963 στις Σέρρες, όπου κατοικεί και εργάζεται.

Είναι Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Δίδαξε Εργατικό Δίκαιο ως Έκτακτος Καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών.

Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το έτος 1991 και Νομαρχιακός Σύμβουλος το έτος 2000, χρονιά κατά την οποία ήταν και υποψήφιος Βουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της δημοτικής του θητείας διετέλεσε Πρόεδρος του Α’ Κρατικού Παιδικού Σταθμού Σερρών, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών,

του Δημοτικού Γυμναστηρίου Σερρών, του Εθνικού Ιδρύματος Κωφαλάλων Σερρών, τ

ου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σερρών και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here