Διάβαση Πεζών: Ξεχάστηκε η επιθυμία του κ. Κανάκη

Ο λόγος για το Κληροδότημα Κανάκη , που είναι μια ιστορία πολλών ετών, και η άποψη είναι του Δημήτρη Δεληγεώργη , που είναι μέλος της Διάβασης Πεζών

Σύμφωνα με τον  ίδιο το κληροδότημα Κανάκη δόθηκε στην κυριότητα του Δήμου και στην διαχείριση της Εθνικής τράπεζας , με σκοπό κάποια στιγμή να εκποιηθεί και να δημιουργηθεί είτε ένα σχολείο είτε ένα ίδρυμα με το όνομά του.

Η Διάβαση Πεζών πρώτη εδώ και χρόνια , έχει φέρει το θέμα στην επιφάνεια και με τις παρεμβάσεις της έχει ταράξει αρκετές φορές τα νερά! 

Δεν δικαιολογείται , ένα κτήριο στο κέντρο των Σερρών, απέναντι από το Δημαρχείο , να μένει τόσα χρόνια σε άθλια κατάσταση. 

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες φθορές , να πέφτει η αξία του και ν αποτελεί εστία μόλυνσης ενώ περνούσαν εκατοντάδες πολίτες από μπροστά σε καθημερινή βάση.

Παρατηρήσαμε τις τελευταίες μέρες , την πολύ θετικη ενέργεια του Δημάρχου να στολίσει το κτήριο με τις υπέροχες ζωγραφιές του κ. Μελλίδη , δίνοντας έναν άλλο τόνο στο κέντρο της πόλης. 

Αυτό όμως δεν είναι η αιτία, ώστε να ξεχάσει ο κ. Χρυσάφης την υποχρέωση που έχει , ν’ ασκήσει πίεση προς πάσα κατεύθυνση, για την πώληση ή ενοικίαση του κτηρίου (όπως και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του αποβιώσαντος) και βέβαια στην αξία που θα μπορουσε να εκτιμηθεί ένα τέτοιο οικοδόμημα στην καρδιά της πόλης. 

Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή, να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του κ. Παναγιώτη Κανάκη.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here