ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Μετά τις Σέρρες και το Κιλκίς παράπονα και στη Βέροια!

Διάβαζα χθες την επιστολή που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την άνιση κατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ.


Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την άνιση κατανομή και κονδυλίων του ΕΣΠΑ όσον αφορά το πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν, οι έμποροι της Βέροιας αποκλείστηκαν από την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, ρίχνοντας στις καλένδες το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Μια ελπίδα ανάσας ήταν για όλους, η στήριξη του λιανεμπορίου από το συγκεκριμένο επενδυτικό εργαλείο και αυτή δυστυχώς αγνοήθηκε από του ιθύνοντες.

Μάλιστα η πρόεδρος του Συλλόγου μιλάει για αξιοποίηση των όποιων διαθέσιμων πόρων , που όμως πρέπει να γίνει ορθολογικά χωρίς να διαταραχθούν κοινωνικές ισορροπίες και δίχως αδικίες γιατί η ραχοκοκαλιά της κάθε τοπικής κοινωνίας είναι το λιανεμπόριο.

Η παραγωγική μεγέθυνση φέρνει ισχυρή τοπική οικονομία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, σταθερές θέσεις εργασίας ενώ διευκολύνει και την εξωστρέφεια.

Με βάση όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον αποκλεισμό των συναδέλφων, πράγμα που είχε επισημάνει και η ΕΣΕΕ σε επιστολής της προς όλους τους περιφερειάρχες να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο λιανεμπόριο αλλά δυστυχώς οι παρατηρήσεις και τα δίκαια επιχειρήματά δεν έπεισαν.

Δυστυχώς δυσαρεστημένη είναι και η Πρόεδρος των εμπόρων της Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου

Να ήταν και η μόνη….

Διαβάστε εδώ τις αντιδράσεις από το Νομό Κιλκίς για το ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Διαβάστε εδώ τις αντιδράσεις από το Νομό Σερρών για το ΔΙΕΞΟΔΟΣ