Δημήτρης Μπαλαξής : Φταίει ο …Τσαλικάκης!

Εμείς τα γράψαμε από νωρίς για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σερρών, αλλά και τις πολιτικές ευθύνες, τόσο για την δική μας διοίκηση όσο και αυτή της 4ης ΥΠΕ.

Απλά χθες και μόλις μια μέρα μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μπαλαξής σε δηλώσεις του εξαπέλυσε μύδρους κατά της διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο «οι γιατροί του Νοσοκομείου τα έχουν «φτύσει» εδώ και 13 μήνες όντας ουσιαστικά αβοήθητοι»!

Κι ενώ στο 2ο κύμα της πανδημίας το περασμένο Φθινόπωρο η 4η ΥΠΕ είχε φροντίσει για την πρόσκαιρη ενίσχυση του Νοσοκομείου με μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Σερρών, τώρα παρά τις επίμονες οχλήσεις του ίδιου, η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ (κ.Τσαλικάκης) κωφεύει και δεν κάνει ούτε αυτές της έκτακτες προσωρινές μετακινήσεις!

Να σημειώσουμε πως ήδη οι υποχρεώσεις στο Νοσοκομείο Σερρών έχουν αυξηθεί σε σχέση με το περασμένο Φθινόπωρο, χωρίς όμως την έξωθεν βοήθεια από τα περιφερειακά ιατρεία και τους περιφερειακούς γιατρούς, καθώς πλέον πραγματοποιούνται και οι εμβολιασμοί τόσο στα κέντρα υγείας όσο και στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να είναι αυξημένες οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό.

Το να υπενθυμίσω πως άλλα έλεγαν όλοι οι υπεύθυνοι πριν δύο περίπου μήνες νομίζω πως είναι περιττό, αλλά θέλω δεν θέλω θα θυμίσω την ρήση του θυμόσοφου λαού

«Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα …γυρίζω!»