Δημήτρης Σιαμάγκας- Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Σερρών: Μήνυμα προς τους μαθητές της τρίτης λυκείου με αφορμή τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητά μου παιδιά, μια μεγάλη δοκιμασία ξεκινά για όλους και όλες σας στο τέλος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς με πρωτόγνωρες συνθήκες σχολικής ζωής.

Είμαι βέβαιος ότι οι καθηγητές κι η οικογένειά σας προσπάθησαν πολύ, για να σας προετοιμάσουν όσο γίνεται καλύτερα.

Η αγωνία για το αποτέλεσμα και το άγχος να φανείτε αντάξιοι στις προσδοκίες σας είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας τρομάζουν.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δώσετε πολλούς σημαντικούς αγώνες. Τώρα ξεκινά ο δρόμος της ενήλικης ζωής και, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, στον δρόμο της επιτυχίας πάντα θα εκτελούνται έργα.

Υπομονή και στοχοπροσήλωση χρειάζεται από τον καθένα και την καθεμιά σας.

Η ζωή είναι αγώνας μεγάλων αποστάσεων κι όχι ταχύτητας.

Με τη λήξη των πανελληνίων εξετάσεων και την είσοδό σας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ξεκινάτε όλοι να δημιουργείτε την προσωπική σας πνευματική και μορφωτική προίκα.

Θα είναι το σημαντικότερο εφόδιο της ζωής σας.

Ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή σας, αυτό δεν θα μπορέσει να σας το κλέψει κανείς.

Ο πλούτος αυτός θα σας βοηθήσει όχι μόνο ως επαγγελματίες αλλά ως ανεξάρτητες και αυτόφωτες προσωπικότητες. Αξιοποιήστε κάθε φωτεινό μυαλό που θα συναντήσετε εκεί.

Εύχομαι στον καθένα και στην καθεμιά σας να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας και να κατακτήσετε τους στόχους, που έχετε βάλει.

Αν τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που περιμένετε, να ξέρετε ότι και πάλι θα είστε μοναδικοί, αναντικατάστατοι και πολυαγαπημένοι για τους δικούς σας ανθρώπους.

Δεν επηρεάζει το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσετε, τα αισθήματα όσων σας αγαπούν και σας νοιάζονται.

Καλή επιτυχία στον πρώτο μεγάλο αγώνα της ζωής σας.

Απολαύστε την εμπειρία και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία!!!