Στο Δήμο Βισαλτίας 7 οι υποψήφιοι Δήμαρχοι (ΑΝΑΛΥΣΗ)

Στο Δήμο Βισαλτίας

7 οι υποψήφιοι

Είχα γράψει πριν από τρεις μήνες πως αν θέλεις να γίνεις Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βισαλτίας θα πρέπει να δηλώσεις υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς δεν είναι δυνατόν σε ένα μικρό Δήμο των 20 χιλιάδων κατοίκων να υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, και μάλιστα ένας από αυτούς να είναι ο γιος της σημερινής Δημάρχου.

Παρόλα αυτά σήμερα παραμένουν επτά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

οι εκτός από τις κυρίες Τιμοθέα Ρακιτζή και Βάνα ΠλιάκουΣφακιανάκη, είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι o Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, o Νίκος Μιχαηλίδης, o Δημήτριος Δουβίτσας, ο Μάκης Λαίος και ο Αθανάσιος Μασλαρινός.

Πλιάκου, Μασλαρινός και Ρακιτζή

Παλεύουν για την Β’ Κυριακή

Ο Κλεισθένης, μπορεί να έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, αλλά από εκεί και πέρα επτά υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί σε ένα δήμο είκοσι χιλιάδων κατοίκων.

Οπότε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Βισαλτίας μπορεί σήμερα να είναι: οι κυρίες Τιμοθέα Ρακιτζή και Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη,

και οι κύριοι Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, Νίκος Μιχαηλίδης, Δημήτριος Δουβίτσας, Μάκης Λαίος και ο Αθανάσιος Μασλαρινός,

αλλά μέχρι τις εκλογές δεν αποκλείεται να μειωθούν και άλλο οι υποψήφιοι,

μιας και από ότι μαθαίνω πάνω από τρεις είναι αυτοί που δεν συγκεντρώνουν τον μαγικό αριθμό των 27 συμβούλων , που είναι απαραίτητοι για να καταθέσει κάποιος συνδυασμό.

Αν υποθέσουμε ότι είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του κ. Λάιου Μάκη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είναι παρόν στις εκλογές, τότε δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της κ. Ρακιτζή που μπορεί να μην ήταν ποτέ μέλος του Κόμματος (ένα είναι το κόμμα),

αλλά πάντα υπάκουε στην λογική και την πολιτική του.

Η δυναμική όμως αυτή την φορά δεν είναι στην ίδια,

αλλά στην κ. Πλιάκου που ξεκίνησε πρώτη τον αγώνα και όλοι παραδέχονται πως έχει ένα προβάδισμα στην πόλη της Νιγρίτας,

μιας και το Σάββατο έκανε βόλτα στα σοκάκια της παρέα με 30 υποψηφίους της, κάνοντας επίδειξη δύναμης!

Εγώ θα προσθέσω στους σίγουρους και τον Μασλαρινό, που ενώ είναι παντοδύναμος στην «επαρχία» της Βισαλτίας, δεν είναι το ίδιο δυνατός και στην ίδια την πόλη της Νιγρίτας.

Προσέξτε στην Δημοτική ενότητα Αχινού εκλέγονται τρεις δημοτικοί σύμβουλοι,

στην Δημοτική ενότητα Βισαλτίας εκλέγονται επτά δημοτικοί σύμβουλοι,

στην Δημοτική ενότητα Νιγρίτας εκλέγονται δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι

και στην Δημοτική ενότητα Τραγίλου εκλέγονται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι

και άρα η δημοτική ενότητα Νιγρίτας είναι αυτή που λογικά έχει και τα σκήπτρα στην απόφαση το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος Βισαλτίας.

Και το κυριότερο, είναι τόσα τα υπόλοιπα που θα έχει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος, που λογικά θα παίρνουν όλοι οι επικεφαλής την έδρα τους στην Νιγρίτα και θα εκλέγουν τον οποιο σύμβουλό τους είτε στο Δημητρίτσι, είτε στην Μαυροθάλασσα, είτε στον Αχινό.

Και αυτό είναι το θέμα για όλους τους υποψηφίους, όπως για το ποιος θα εκλεγεί σύμβουλος,

καθώς όλοι αυτό που θέλουν πάνω από όλα είναι να εκλεγούν …σύμβουλοι!

Ο κ. Μασλαρινός η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έκανε περίπατο στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές,

αλλά άλλο πράγμα όπως προείπαμε είναι οι Περιφερειακές και άλλο οι Δημοτικές εκλογές.

Και αυτό γιατί στην Νιγρίτα καλώς ή κακώς λειτουργεί ο κακός εννοούμενος σωβινισμός που θέλει τον δήμαρχο από την περιοχή του.

Θα μου πεις και που δεν ισχύει το ίδιο πράγμα;

Πάντως ο κ. Κοτσάνπαπας με την «μεταγραφή» του στην κ. Πλιάκου, είναι αλήθεια ότι έδωσε έναν αέρα στην τελευταία για την δεύτερη Κυριακή,

αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πάρει και τις εκλογές, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησε το «πανηγύρι», οπότε είναι ένα ερωτηματικό αν θα αντέξει τις πιέσεις των έμπειρων αντιπάλων της

Ο Τζιάγκαλος και ο Μιχαηλίδης από ότι φαίνεται δύσκολα θα σταματήσουν

ή θα κάνουν την δική τους «μεταγραφή», οπότε λογικά η υπόθεση δεύτερος γύρος είναι υπόθεση δύο αντιπάλων της κ.Ρακιτζή και του κ. Μασλαρινού, αν υποθέσουμε ότι η σίγουρη είναι η κ. Πλιάκου.

Βέβαια η απλή αναλογική αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα των εκλογών, καθώς οι

Τζιάγκαλος, Μιχαηλίδης και Δουβίτσας αν θέλουν να λογίζονται δυνατοί ή θα πρέπει να δείξουν από τώρα την όποια δύναμή τους

ή να κάνουν την απαραίτητη κίνηση, πριν τις εκλογές…

Το δεδομένο που φαντάζει σίγουρο είναι πως στην Νιγρίτα θέλουν να βγάλουν δήμαρχο από το δικό τους μέρος, πράγμα που έσπασε βέβαια το 2010 με την εκλογή του κ.Καλαιτζή , που κατάγεται από το Δημητρίτσι.

Σκεφτείτε πως τότε ενώ στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου 2010, προηγήθηκε η ανεξάρτητη Α. Μήκα, με ποσοστό 30,79% έναντι 26,15% για τον Δ. Καλαϊτζή (ανεξ.) και 20,25% για τον ανεξάρτητο Ν. Βλαδίκα.,

στον δεύτερο γύρο στις 14 Νοεμβρίου εξελέγη ο Καλαϊτζής, με ποσοστό 51,89% έναντι 48,10 για την Μήκα

Πάντως σε περίπτωση που έχουμε στο δεύτερο γύρο της κ.κ.Ρακιτζή και Πλιάκου, θα έχουμε την απόλυτη ανατροπή.

Θυμηθείτε πως στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχαμε δυό δεξιούς υποψήφιους σε ένα δήμο «αριστερό», αλλά μόνο κατά το όνομα, μιας και ο Καλλικράτης άλλαξε και την κομματική …πλειοψηφία!

Όσο για όλα όσα λέγονται για την οικογένεια Δουβίτσα, πως με το γιο θα είναι υποψήφιοι και οι δύο γονείς, νομίζω ότι μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να περάσει στην Νιγρίτα.

Και όχι μόνο δηλαδή…

Πάντως όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι έχουν νοικιάσει εκλογικά κέντρα στην Νιγρίτα και μάλιστα δυσανάλογα με την αριθμητική ή μη υπεροχή στους ίδιους τους ψηφοφόρους.

Διαβάστε εδώ τι γράψαμε ένα μήνα πριν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here