Στο δήμο Αμφίπολης: Ο δήμαρχος με ξένα κόλλυβα κάνει …μνημόσυνο!

Και μιας και μίλησα για το δήμο Αμφίπολης θα μεταφέρω τις απόψεις του κ.Γάλλου που κάνει κριτική στην δημοτική αρχή, καθώς με τα λεφτά του Δήμου (για Ειδικό Συνεργάτη) ο Δήμαρχος ετοιμάζει …ψηφοδέλτιο!

Δηλαδή με ξένα κόλλυβα κάνει …μνημόσυνο!

Ο κ.Γάλλος που κατάφερε έστω την τελευταία στιγμή με μεταγραφές από άλλους δήμους να κάνει ψηφοδέλτιο αναφέρει πως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2021 κατήγγειλε την πρόσληψη ενός ακόμα Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου για Δημόσιες Σχέσεις. 

Ο Δήμος λοιπόν , σύμφωνα με τον ίδιο θα πληρώνει περίπου 20.000 ευρώ κάθε χρόνο σε κάποιον «εκλεκτό» του Δημάρχου μεταξύ άλλων για να «παρέχει υποστήριξη προς τον ∆ήµαρχο όπως προγραµµατισµός, οργάνωση και ρύθµιση των συναντήσεων του ∆ηµάρχου, διεκπεραίωση προσωπικής αλληλογραφίας του ∆ηµάρχου» (έτσι ακριβώς περιγράφεται η θέση στην προκήρυξη). 

Στο Δήμο Αμφίπολης υπάρχουν βασικά προβλήματα που έχουν σχέση με Μηχανικούς, Δικηγόρους, Οικονομολόγους κτλ. και θα μπορούσε ο Δήμαρχος να προσλάβει έναν Ειδικό Συνεργάτη για να τον βοηθήσει σε ένα από τα παραπάνω. Αν και οι Δημόσιες Σχέσεις είναι σημαντικές για την εξωστρέφεια του Δήμου, σίγουρα δεν είναι στις προτεραιότητες, πόσο μάλλον όταν έχουν ως γνώμονα την προβολή του Δημάρχου κι όχι του Δήμου. Μόλις πριν λίγες ημέρες μας ανακοίνωσαν ότι πάει πίσω ένα έργο για τους Παιδικούς Σταθμούς γιατί άργησε η Τεχνική Υπηρεσία (!). 

Αλλά ο Δήμαρχος είτε κάνει πως δεν καταλαβαίνει είτε όντως δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του Δήμου (δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο επικίνδυνο). Προφανώς τις κατατάσσει σε δεύτερη μοίρα, αφού πρώτα ιεραρχεί την επιλογή ενός συνεργάτη για να τον βοηθήσει στις επόμενες εκλογές (τον οποίο βέβαια θα πληρώνει ο Δήμος).

Γνώμη μου είναι ότι η κάθε πρόσληψη θα πρέπει να γίνεται με βάση τα προσόντα του κάθε υποψηφίου και τις ανάγκες του Δήμου. 

Αν πιστεύετε πως αυτό είναι αυτονόητο, δυστυχώς δεν είναι. 

Υπάρχουν πολλοί νέοι συντοπίτες μας που ενδιαφέρονται να δουλέψουν στο Δήμο αλλά δεν έχουν, ούτε επιθυμούν να αποκτήσουν τις κατάλληλες «επαφές». 

Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν οι θεσμοί λειτουργούσαν για το καλό του συνόλου και όχι του προσωπικού συμφέροντος;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γάλλο, αλλά δυστυχώς ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο … θόρυβο!

Πάντως  Γιώργο αν αναρωτιέσαι γιατί εκεί όλοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι , οφείλω να ομολογήσω πως θεωρώ πως πάσχουν από το σύνδρομο του… Τιτανικού!

Πως αλλιώς να εξηγήσω την επιμονή να θέλει κανείς να είναι πρώτος σε ένα πλοίο που …βυθίζεται;