07/02/2023
1.5 C
Serres

Άρχισαν οι αποχωρήσεις στο Δήμο Αμφίπολης: Πρώτος κούνησε μαντίλι ο Πέτρος Πετρίδης!

Ο κ. Πέτρος Πετρίδης μπορεί να πέρασε άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης και να διετέλεσε σύμβουλος, αντιδήμαρχος και δήμαρχος, ενώ τώρα τελευταία ήταν επικεφαλής της τρίτης παράταξης στο Δήμο Αμφίπολης

Προφανώς και κατάλαβε πως ήρθε η ώρα της αποχώρησης και φυσικά με μια ανακοίνωσή του προχωρά σε έναν απολογισμό και των τριών χρόνων των παρεμβάσεων του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αμφίπολης. 

Τι λέει ο κ. Πετρίδης;

«Τριετής απολογισμός δράσης της παράταξης μας

Συμπληρώθηκαν ήδη τρία (3) χρόνια από την ημέρα που, με εντολή των δημοτών, αναλάβαμε τον ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμφίπολης. 

Οφείλουμε λοιπόν, έναν απολογισμό δράσης, γιατί το θεωρούμε υποχρέωση μας προς αυτόν που μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση καθιστά τον πολίτη υπεύθυνο των όποιων αποφάσεων του.

Στη διάρκεια της τριετίας 1/9/2019 – 30/8/2022 εκτός από τις τοποθετήσεις μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του Δήμου, (οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά), επί των πεπραγμένων ή μη της Δημοτικής Αρχής, κάναμε και σωρεία προτάσεων για όλα αυτά που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής γενικότερα.

Επειδή όμως, τα γραπτά είναι αυτά που μένουν ως αδιάψευστη μαρτυρία της αλήθειας, θα παραθέσω, όσο πιο περιληπτικά μπορώ, κατά ημερομηνία και κατά θεματικό αντικείμενο, τα έγγραφα που καταθέσαμε, δια του προέδρου, προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, όπως μπόρεσα να βρω από το προσωπικό μου αρχείο:

– για τον τρόπο φορολόγησης της άρδευσης, στις 23/10/19

– για το κέντρο υγείας, το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική υπηρεσία, στις 10/3/21

– για τα αδέσποτα, στις 2/3/21 και στις 1/4/21

– για τον κορωνοϊό, στις 1/4/21

– για τα κοιμητήρια Αμφίπολης, στις 14/6/21

– για ενέργειες επί αιτημάτων άλλων φορέων (ΕΒΕ κλπ) στις 2/3/21

– για το περιβάλλον και την καύση σκουπιδιών στις 1/4/21

– για τις απαλλοτριώσεις χωραφιών στα Κερδύλλια, από την Εγνατία ΑΕ (μετά από καταγγελία πρώην Δημάρχου) στις 30/4/21

– για τους παιδικούς και βρεφονηπιακό, στις 1/4/21

– για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τις προμήθειες και τις υπηρεσίες από αυτούς, καθώς και τις υποχρεώσεις του Δήμου προς αυτούς (παλιές και καινούργιες) στις 1/4/21, 25/11/21, 13/1/22, 20/6/22 και 28/7/22

– για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αμφίπολης, στις 1/4/21, 15/6/21, 22/6/21, 28/9/21, 13/1/22 και 26/5/22 (ΔΣ)

– για επανίδρυση και λειτουργία Δημοτικού ιατρείου και του Γραφείου αγροτικής υποστήριξης, στις 9/2/22 και 18/5/22

– για γαλάζια σημαία, στις 26/5/22 και 28/7/22

– για το ιστορικό μουσείο Κερδυλλίων, στις 13/1/22, 9/2/22 και 28/7/22

– για το τέλος ταφής αστικών αποβλήτων, στις 7/1/22

– για το φωτοβολταϊκό στην Κορμίστα στις 28/5/21 και 13/1/22

– για αντιπλημμυρικό στην Κορμίστα, στις 9/2/22

– για την προσβασιμότητα και την υδροδότηση της Παλιάς Μεσολακκιάς στις 26/1/22

– προτάσεις για αξιοποίηση του Φαραγγιού του Αγγίτη, του λιμανιού , του Στρυμόνα και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα, καθώς και για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων στις 27/1/21 και 18/5/22

– για τις παιδικές χαρές στις 18/5/22

– για το δημογραφικό στις 25/7/22

– για ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν με τον καλύτερο και γρηγορότερο τρόπο οι πληγέντες από τη θεομηνία δημότες μας, στις 25/7/22

– για μέριμνα ώστε να συμπληρώσουν τα ένσημα τους, δημότες μας που βρίσκονται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, στις 25/7/22

– προτάσεις στο ΔΣ με αφορμή την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού κάθε έτους, καθώς και εγγράφως στις 15/2/21 και 11/10/21, όπου μεταξύ άλλων προτείναμε: την απομάκρυνση της υψηλής τάσης από την πλατεία της Κορμίστας, καθώς και την επέκταση της τάφρου των λυμάτων και την απομάκρυνση τους από τα όρια του χωριού – την ίδρυση παραρτήματος του ιδρύματος Καραμανλή στην Πρώτη – την ίδρυση και λειτουργία μουσείου καπνού στο Ροδολίβος – την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο Μ. Σούλι – τη βελτίωση του δρόμου που ενώνει την Κρηνίδα με τον περιφερειακό δρόμο Καβάλας-Σερρών και πολλά άλλα των οποίων η αναφορά φοβάμαι ότι θα κουράσει. 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν τον εποικοδομητικό και ουσιαστικό ρόλο της παράταξης μας, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών μας. 

Προσωπικά και λίγο πριν το τέλος της πολιτικής μου ζωής, θέλω να διαβεβαιώσω ότι έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν κατ’ επανάληψη οι πολίτες του πρώην αλλά και του σημερινού Δήμου Αμφίπολης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, πολιτικούς και υπηρεσιακούς, παλιούς και καινούργιους, που χωρίς τη συμμετοχή τους και τη βοήθεια τους δεν θα μπορούσα να πετύχω στο δύσκολο έργο μιας, κατά κοινή ομολογία, πετυχημένης διοίκησης. Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω τον απλό κι ανιδιοτελή ψηφοφόρο που πίστεψε στις δυνατότητες μου να ανταποκριθώ με επιτυχία στο δύσκολο έργο του αυτοδιοικητικού, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου μέχρι και του Δημάρχου.

Στο τέλος αυτής της τετραετίας, εγκαταλείπω την ενεργό πολιτική, όχι όμως και του ενεργού πολίτη. 

Διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα στον καθένα που θα θέλει να προσφέρει στον τόπο και τους κατοίκους του και θα χρειάζεται την ανιδιοτελή προσφορά των γνώσεων και των εμπειριών μου.»

Πέτρο να σου ευχηθώ καλή υγεία και να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου. 

Όσο για τον Δήμο Αμφίπολης έχω την αίσθηση παρά τα όποια προβλήματα, πως στο τέλος θα βρει τον αυτοδιοικητικό του δρόμο…

Που δυστυχώς έχασε τα τελευταία χρόνια!