Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Σειρά δράσεων για να τιμήσει τον Ήρωα Εμμανουήλ Παππά

Μια σειρά δράσεων

που θα τιμήσουν τον Ήρωα Εμμανουήλ Παππάς για τον μεγάλο του αγώνα και την μεγάλη του συνεισφορά στην απελευθέρωση της χώρας προγραμματίζει ο δήμος Εμμανουήλ Παππά .

Ποιες είναι αυτές;

Να καταθέσει πρόταση για αναβάθμιση του υφιστάμενου Σχολαρχείου στην ομώνυμη Τοπική Ενότητα και εκεί θα γίνει μια πρόταση ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου, το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες διαδραστικά να μάθουν την ιστορία και τη συμμετοχή του Μεγάλου μας Εθνικού ήρωα του Εμμανουήλ Παππά στην συμμετοχή του στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου προγραμματίζουν το Συμπόσιο Γλυπτικής που στόχο έχει ανάδειξη της προσωπικότητας του ήρωα Εμμανουήλ Παππά, ενώ τα έργα που θα γίνουν θα κοσμήσουν δημοτικά κτήρια της περιοχής.

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά θα προκηρύξει σε συνεργασία είτε με το ΑΠΘ ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μια διδακτορική διατριβή, η οποία θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή σε όλα τα σημεία που είχε δράσει ο Εμμανουήλ Παππάς.

Οι δράσεις για την ανάδειξη της προσωπικότητας του ήρωα θα κορυφωθούν την 5η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα μνήμης και τιμής του ήρωα.

Την ημέρα αυτή αναμένεται να παραστούν στις εκδηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έχει προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Δείτε επίσης