Δήμος Νέας Ζίχνης: Στον Μπόζη το ….χειροκρότημα!

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν συνήθως στο κέντρο, αλλά όσο νάναι βλέπουμε ποιοι Δήμαρχοι και κατά πόσο βοηθάνε τους μικρούς μαθητές κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Ζίχνης ευχαρίστησε για τα tablet τον Παντελή Μπόζη

Έτσι για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ζίχνης που ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχό τους, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Ένα απλό σχολείο λοιπόν παρέλαβε από τον Δήμο, 17 tablets και πάντα σε συνεργασία με τους Δ/ντες των υπολοίπων βαθμίδων, εξασφάλισε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον tablets για 30 μαθητές.

Επίσης, έχουνε ήδη παραλάβει κάμερες για τους Η/Υ των αιθουσών και από Δευτέρα παραλαμβάνουν και επιπλέον κάμερες κ laptops για την διευκόλυνση των εκπ/κων.

Επιβραβεύουν έτσι τον έγκαιρο σχεδιασμό του Δήμου και ευχαριστούν για την υποστήριξη.

Με τα σέβη τους και το πιο δυνατό ….χειροκρότημα!

Δήμος Νέας Ζίχνης: Λύση στο ζήτημα του νερού!

Βέβαια ο Δήμος Νέας Ζίχνης το τελευταίο διάστημα έκανε πολλά περισσότερα για μια πιο μεγάλη ανάγκη των δημοτών που είναι το ίδιο το νερό.

Καθώς «η πρόσβαση σε ασφαλές και ποιοτικό πόσιμο νερό, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και η εξασφάλιση του, αυτονόητη υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες της» αναφέρει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης

Αυτό έκανε και η δημοτική αρχή στα χωριά του Δήμου, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά νιτρικών και αρσενικού στο πόσιμο νερό, καθιστώντας το ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Συγκεκριμένα στο Μύρκινο, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, ως νέα Δημοτική αρχή, δώσανε προσωρινή λύση στο πρόβλημα, με ενοικίαση ιδιωτικής γεώτρησης, η οποία συνδέθηκε με το υπάρχον δίκτυο, σε μια απόσταση 2 χλμ.

Λύση στο πρόβλημα του νερού για τα χωριά Μαυρόλοφος και Μύρκινος

Παράλληλα, ο Δήμος διένειμε δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, σε όλους τους κατοίκους του Μυρκίνου, ενώ σήμερα, έρχεται να δοθεί οριστική λύση, με την αξιοποίηση υπάρχουσας γεώτρησης του Κοινοτικού Διαμερίσματος Μαυρολόφου και με κατασκευή δεξαμενής, η οποία θα εξυπηρετεί και τα δύο χωριά: Μαυρόλοφο και Μύρκινος.

Ένα έργο, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Λειψυδρίας του Υπ. Εσωτερικών, μελέτης ποσού 450.000€, το οποίο έχει ξεκινήσει, παρέχοντας ποιοτικό νερό, αρχικά στο Μύρκινος και θα ολοκληρωθεί για το Μαυρόλοφο, στο τέλος Φλεβάρη του 2021.

Στη Μυρίνη, όπου ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά αρσενικού, στη γεώτρηση που υδροδοτεί το χωριό, αρχικά απαγορεύτηκε η κατανάλωση του νερού ως πόσιμο και ξεκίνησε από το Δήμο, η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους.

Για την επίλυση του προβλήματος, ολοκληρώνεται εντός των ημερών, η σύνδεση της πηγής, στην περιοχή Κόργιανη, του κτηματολογίου Δραβήσκου, με το δίκτυο υδροδότησης της Μυρίνης.

Και τέλος, στο Θολό, όπου και εδώ ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά νητρικών σε μία γεώτρηση, προχωρήσανε στη σύνδεση υπάρχουσας γεώτρησης στην περιοχή Καλαϊτζή, του κτηματολογίου Νέας Ζίχνης, με το δίκτυο υδροδότησης του Θολού.

Με τα παραπάνω έργα εξασφαλίσαν ποιοτικό πόσιμο νερό, για τα χωριά του Δήμου Νέας Ζίχνης, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα… και συνεχίζουν!

Βήμα βήμα γίνονται προχωρούν τα πράγματα στο Δήμο Νέας Ζίχνης

Σωστά;