Δήμος Νέας Ζίχνης: Αίσιο τέλος με τη φωτιά στην Αλιστράτη!

Την αρχή έκανε σε όλη την πόλη της Αλιστράτης στο Δήμο Νέας Ζίχνης μια έντονη οσμή καμένου, χωρίς όμως κανένας μας να μπορεί να προσδιορίσει από που έρχεται.

Στην συνέχεια όμως όταν όλοι μας ακούσαμε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής και είδαμε ντα πυροσβεστικά να πηγαινοέρχονται σιγουρευτήκαμε πως κάπου πήρε φωτιά

Το πως όμως από την μακρινή Αλιστράτη έφτασε η μυρουδιά στις Σέρρες η αλήθεια είναι πως δεν το κατάλαβα….

Πάντως η φωτιά ήταν μια πραγματικότητα και ήταν στην Αλιστράτη, ανάμεσα στο δρόμο από την Λευκοθέα προς την Αλιστράτη, και ανατολικά του δρόμου προς το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής.

Ευτυχώς μια μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη άξια συγχαρητηρίων επιχείρησε τόσο για τον περιορισμό της όσο και την κατάσβεσή της, η οποία λόγω και των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική έκταση .

Φωτιά στην Αλιστράτη: 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα έδωσαν το παρών

Την μάχη με το πύρινο μέτωπο έδωσαν 60 πυροσβέστες που έσπευσαν με 27 οχήματα από την Π.Ε Σερρών αλλά και τους όμορους Νομούς, ενώ παρόντες και συντονιστές της μεγάλης προσπάθειας ήταν ο Περιφερειακός Δ/ντης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Αθάνατος αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικής της Π.Ε Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.

Μάλιστα για την κατάσβεσή της συνέδραμαν πέραν του Δήμου Νέας Ζίχνης και γειτονικοί Δήμοι με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν το μέγεθος της φωτιάς, αλλά κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή.

Ευτυχώς το βράδυ κόπασαν οι άνεμοι και με το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύθηκε με δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Παρόντες βέβαια και ο Δήμαρχος της Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, με τους αντιδημάρχους Γκαλάπη, Κούτλε, Κορδοκούζη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος που κυριολεκτικά ξενύχτησαν στην περιοχή.

Ευτυχώς η φωτιά έσβησε αλλά όλη την ημέρα υπήρχαν αναζωπηρώσεις και μέχρι αργά το βράδυ υπήρχε ετοιμότητα και απίστευτη περιπολία

Πάντως τέλος καλό, όλα καλά όπως ενημερώνει και ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης

«Μετά την ολονύκτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τετάρτης (1/9/2021), στην περιοχή, μεταξύ Αλιστράτης και Λευκόθεας, τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, με την καθοριστική συνδρομή και των εναέριων μέσων κατάσβεσης (δύο αεροπλάνων τύπου καναντέρ και ενός ελικοπτέρου).

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, αλλά και να συγχαρώ τους υπεύθυνους της επιχείρησης, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας Αθάνατο Νικόλαο, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Σερρών, Δημητράκη Σωτήρη, το Διοικητή Πυροσβεστικού κλιμακίου Ν.Ζίχνης, Παπαστεφάνου Κώστα, οι οποίοι με συντονισμένες προσπάθειες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, σε μια δύσκολη και δύσβατη περιοχή, καθώς και τους 60 και πλέον πυροσβέστες, που συμμετείχαν στην κατάσβεση, με 28 οχήματα.

Ευχαριστώ επίσης το Δήμο Σερρών και το Δήμο Εμμανουήλ Παπά για την πολύτιμη συνδρομή τους με υδροφόρα οχήματα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δημότες και τους υπαλλήλους του Δήμου Ν. Ζίχνης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια με αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα έργου, συμβάλλοντας και αυτοί τα μέγιστα, στην κατάσβεση της φωτιάς.