Δήμος Σερρών: Αύξηση 41% στα έσοδα του !!

Χαρούμενος ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Σπύρος Μισιρλής μετά τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τα δημοτικά τέλη!

Ποιος θα το περίμενε πέρυσι πως τα έσοδα του Δήμου Σερρών θα αυξάνονταν περίπου κατά 41%;

Και μάλιστα όχι απλά δεδομένα, αλλά και μετρητά, μιας και τα εισπράττει ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι άλλοι Δήμοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως αποκαλύπτεται από τα στατιστικά ευρήματα των αδήλωτων τετραγωνικών που εξάγονται από την διασταύρωση των αρχείων του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμος Σερρών περιλαμβάνεται στους 30 Δήμους όπου αποκαλύφθηκαν τα περισσότερα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα κατοικιών.

Στο Δήμο Σερρών το αρχείο της ΔΕΔΔΗΕ είχε οικήματα συνολικού εμβαδού 676.282τμ ενώ τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα των νομιμοποιήσεων, μέχρι στιγμής, ανέρχονται σε 955.133τμ, δηλαδή δηλώθηκαν 278.851 τμ επιπλέον (αύξηση 41%)!!! το οποίο μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα για δημοτικά τέλη από τον Δήμο Σερρών και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2020!

Δυστυχώς οι άλλοι έξη Δήμοι του Νομού Σερρών δεν έχουν τόσο μεγάλη αύξηση από τα δημοτικά τέλη, αλλά και εκεί τα έσοδα που προκύπτουν δεν είναι ασήμαντα!

Πάντως για τους Δήμους, δύο είναι οι προτεραιότητες για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Αρχικά να εντοπίσουν σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν επιφάνειες στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο οι οποίες δεν δηλώνονται στον ΔΕΔΔΗΕ και κατ’ επέκταση στους Δήμους.

Μάλιστα σήμερα η διασταύρωση είναι πολύ εύκολη και γίνεται άμεσα, καθώς οι πλατφόρμες του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ (πλατφόρμα Ε9) είναι συνδεδεμένες σε πραγματικό χρόνο!

Οπότε η όποια μεταβολή που γίνεται στο Ε9, εμφανίζεται αυτόματα στην πλατφόρμα των Δήμων.

Βήμα δεύτερο να προχωρήσουν στον έλεγχο και τον τελικό καταλογισμό των πρόσθετων δημοτικών τελών που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης μετά την υποβολή της σχετικής δήλωσης.

Να σημειώσω πως ήδη, έχουν μαζευτεί αναδρομικά 9 μηνών, ενώ όσο θα περνάει ο χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και η οριστικοποίηση των δηλώσεων των ιδιοκτητών, τόσο θα αυξάνεται και η συσσωρευμένη υποχρέωση.

Είδατε αν θέλει το κράτος πως τους πιάνει τους …λαθροθήρες;

Επίσης μετά από τέτοια αύξηση των εσόδων στο Δήμο Σερρών, αναμένουμε όλοι ποια είναι τα επόμενα βήματα Χρυσάφη και Μισιρλή για το επόμενο διάστημα…

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν Δήμαρχε»

Διαβάστε επίσης για το Δήμο Σερρών