Δήμος Σερρών: Να ξαναγραφεί η επιστολή στο Πρωθυπουργό;

Νέα επιστολή ζητά Γεωργούλας, Φαρμάκης, Χαραλαμπίδου και Φωτιάδης να σταλεί στο πρωθυπουργό από το Δήμο Σερρών

Οι Αντώνης Γεωργούλας , Παύλος Φαρμάκης, Παρθένα Χαραλαμπίδου και αυτή την φορά και ο Στέφανος Φωτιάδης έστειλαν επιστολή στην οποία όπως λένε εκ παραδρομής δεν εκτελέστηκε η ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και προτείνανε την αποστολή νέας επιστολής με σαφή αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση και στην άμεση ανάγκη στελέχωσης των Δομών Υγείας του Νομού μας.

Τι λέει η επιστολή;

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από κοινή πρόταση των συναδέλφων κ.κ. Χαραλαμπίδου, Φαρμάκη, Τερζή και Γεωργούλα αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί από τον κ. Δήμαρχο και να σταλεί στον κ.Πρωθυπουργό και στον κ.Υπουργό Υγείας επιστολή, σύμφωνα με την πρότασή μας και να επισυναφθεί με αυτήν και το σχετικό έγγραφο της ΕΝΙΝΣ το οποίο υποβλήθηκε συνημμένα με την πρόταση.

Ήταν προφανές σε όλους μας ότι σκοπός της απόφασής μας ήταν να εκφραστεί το ενδιαφέρον και η αγωνία του Σώματος εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών και των Κέντρων Υγείας, καθώς και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ο σκοπός της λήψης της ομόφωνης απόφασης είναι προφανής και δεν είναι άλλος από την επίτευξη της άμεσης αντιμετώπισης της διαμορφωμένης κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της διαχρονικά αναγκαίας για την εύρυθμη λειτουργία των χώρων υγείας, στελέχωσης σε προσωπικό όλων των κλάδων (ιατροί, νοσηλευτές διοικητικό κ.α.) και κάλυψης των υλικοτεχνικών υποδομών τους.

Αντιπαρερχόμαστε του γεγονότος της καθυστερημένης αποστολής της επιστολής, για να επισημάνουμε το γεγονός, ότι το περιεχόμενό της υπολείπεται κατά πολύ της εντολής που δόθηκε, αφού καμία αναφορά δεν γίνεται στην υποστελέχωση των δομών υγείας και στην ανάγκη κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων και την απόκτηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι εκ παραδρομής δεν εκτελέστηκε η ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προτείνουμε την αποστολή νέας επιστολής με σαφή αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση και στην άμεση ανάγκη στελέχωσης των Δομών Υγείας του Νομού και την κάθε είδους απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε ως πολίτες να γνωρίζουμε ότι τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον για οποιαδήποτε ανάγκη μας θα μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνουμε των καλύτερων υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Και πάμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

Όλοι συμφώνησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, να γίνει μια επιτροπή από τους επικεφαλής των παρατάξεων για να δουν που διαφωνούν στην επιστολή και εφόσον συμφωνήσουν ,να διαμορφώσουν μια άλλη επιστολή με πιο καλά διατυπωμένες τις απόψεις τους.

Δηλαδή όπως έλεγαν κάποιοι στην Βουλή, να κάνουν μια επιτροπή για να μην γίνει απολύτως …τίποτα!

Εδώ είμαστε και θα με …θυμηθείτε!

Τον Τερζή τον πείραξε η …καθυστέρηση;

Βέβαια δεν έμαθα τι είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής που αντέδρασε κι αυτός μετά την «Λαϊκή Συσπείρωση» για την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητά βοήθεια για το Νοσοκομείο Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακρίνει τον Δήμαρχο για την αργοπορία να στείλει την επιστολή και για το ύφος της.

Βέβαια αυτόν δεν τον πείραξε μόνο το ύφος της επιστολής αλλά και ότι έκανε ο Δήμαρχος 14 ημέρες για να συντάξει, όπως λέει ο ίδιος, μια επιστολή μιάμιση σελίδας για να ζητήσουμε την αυτονόητη, αναγκαία και απαραίτητη παρέμβαση ενίσχυσης του Νοσοκομείου μας.

Βασίλη εμάς δεν μας νοιάζει πως θα είναι η γάτα που ψάχνουμε.

Απλά θέλουμε να μπορεί να πιάσει τα ..ποντίκια!