04/02/2023
3.7 C
Serres

Στο Δήμο Σερρών: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιώργος Τσιμερίκας

Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο των Σερρών ανακοίνωσε χθες ο ο Γιώργος Τσιμερίκας , ως επικεφαλής της παράταξης “Ώρα Ευθύνης”

Ο κ.Τσιμερίκας στην παρουσίαση του μίλησε για πολιτικές ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας και για φρέσκιες ιδέες και μάλιστα χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις.

Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, η αγωνία και κυρίως η αγάπη για τον τόπο μας ανέφερε ο κ.Τσιμερίκας που θεωρεί πως πρώτη του προτεραιότητα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτελεί ο άνθρωπος, η κοινωνική συνοχή, και η αλληλεγγύη προς όλους όσους χρειάζονται την στήριξη του Δήμου μας

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιώργος Τσιμερίκας: Επικεφαλής της παράταξης “Ώρα Ευθύνης”

Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο των Σερρών ανακοίνωσε χθες ο ο Γιώργος Τσιμερίκας , ως επικεφαλής της παράταξης “Ώρα Ευθύνης”

Στην παρουσίαση του ο κ.Τσιμερίκας ανέφερε:

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στην πρώτη μας συνάντηση, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Έχοντας ξεκινήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και απλούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου ήρθε η ώρα της εκκίνησης, της συμμετοχής και της προσφοράς.

Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση και την προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης του Δήμου μας.

Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για την εγκατάλειψη και την ερήμωση των χωριών μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να συμπορευθούμε, για μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική. Σήμερα είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση μιας μεγάλης ομάδας συνδημοτών μας, η οποία αποτελείται από νέους κυρίως, αλλά και έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους ευρείας αποδοχής, να τεθώ επικεφαλής μιας νέας Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής προσπάθειας, η οποία ονομάστηκε “ΣΕΡΡΕΣ -ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ“.

Η παράταξή μας είναι μια κίνηση που πλαισιώνεται με ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες. Ενισχύεται από δραστήρια και πετυχημένα αυτοδιοικητικά στελέχη, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συμμετείχαν ενεργά σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Μαζί μας έρχονται με διάθεση προσφοράς νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να εφαρμόσουν στο Δήμο μας πολιτικές ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Με φρέσκιες ιδέες και χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, θα αποτελέσουν τον οδηγό των εξελίξεων. Όλους εμάς πλέον μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, η αγωνία και κυρίως η αγάπη για τον τόπο μας.

Ο συνδυασμός “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” θα λειτουργήσει μέσα σε καθαρά αυτοδιοικητικά πλαίσια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς υπεροψία, χωρίς αλαζονεία.

Στόχος μας στην πορεία προς τις εκλογές είναι να συνδιαμορφώσουμε και να παρουσιάσουμε ανά θεματικές ενότητες την αυτοδιοικητική μας πρόταση για τον Δήμο, η οποία θα είναι ρεαλιστική, τεκμηριωμένη και χρονικά προσδιορισμένη. Πρώτη μας προτεραιότητα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτελεί ο άνθρωπος, η κοινωνική συνοχή, και η αλληλεγγύη προς όλους όσους χρειάζονται την στήριξή μας. Η προσπάθειά μας για ανάδειξη των ηθικών αξιών της ειλικρίνειας, της ανιδιοτέλειας και του αλληλοσεβασμού θα είναι επίμονη και συνεχής.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη γιατί η κοινωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά ουσιαστική στήριξη.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα προχωρήσουμε σε ανέξοδη πλειοδοσία παροχών και προεκλογικών υποσχέσεων που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.

Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την πόλη αλλά και τα χωριά μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες με επιπρόσθετα δημοτικά τέλη.

Θα επαναφέρουμε στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια την χαμένη τους αξιοπρέπεια, με την συμμετοχή τους στον σχεδίασμά και την χάραξη πολιτικής για τα χωριά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε όλο το Δήμο και να δώσουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα δημοτικά διαμερίσματα, δίνοντας παράλληλα τη μεγάλη μάχη για την αναμόρφωση της πόλης των Σερρών.

Θα διοικήσουμε το Δήμο με εντιμότητα, ειλικρίνεια, σοβαρότητα, διαφάνεια, λογοδοσία και αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες.

Είμαστε αποφασισμένοι:

Να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο, να διαμορφώσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης,

Να αναδείξουμε την επόμενη γενιά που θα συνεχίσει το έργο μας πιο δυνατά και πιο δημιουργικά να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του Δήμου,

Να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και λοιπές δραστηριότητες, εντός των ορίων του Δήμου όπου αυτό είναι δυνατόν, να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου,

Να συνεργασθούμε με τα Πανεπιστήμια και τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, με στόχο την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας,

Να συνεργασθούμε με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια με επίκεντρο τον Δήμο Σερρών, να ενισχύσουμε την ουσιαστική εξωστρέφεια του Δήμου αξιοποιώντας όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κύτταρα του τόπου στη βάση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Βασικό μέλημα και προτεραιότητα για την υλοποίηση των στόχων μας είναι η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα.

Ο ίδιος ο κ. Τσιμερίκας ανέφερε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις από όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ για δύο χρόνια επί δημαρχίας Γιάννη Βλάχου, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ότι με αφορά προσωπικά ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, μιλώντας από καρδιάς, δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα υπηρετήσουμε τον Δήμο με σύνεση και ψυχραιμία και τη βεβαιότητα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθές.

Πάνω από όλα το κοινό συμφέρον του τόπου, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες ή άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Ανακοινώνω λοιπόν σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σερρών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και σας καλώ όλους, κυρίως όμως τους νέους, να συμπορευθείτε μαζί μας να γυρίσουμε σελίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σίγουρα το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Οι συνθήκες απαιτούν να έρθουμε σε ρήξη με πρόσωπα και πρακτικές, που καθηλώνουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Οι νέοι μας πρέπει να πιστέψουν ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν με την ενεργό συμμετοχή τους. Αντίπαλός μας δεν θα είναι το χθές, αλλά ο κίνδυνος να χαθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” είναι πλέον υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Έμβλημά μας έχουμε το περιστέρι της ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Είναι καιρός στο Δήμο Σερρών να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

Κλείνουμε τη σημερινή ανακοίνωση με ένα μήνυμα :

ΌΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ – ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ”

Είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σε όλους υγεία και μια ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά. Χρόνια Πολλά.