Δήμος Σιντικής: Προς ανεύρεση..αρχηγού;

Μπορεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να ήταν όλο τον προηγούμενο καιρό, εναντίον του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη αλλά ήδη από χθες φαίνεται να αλλάζουν τα …κότσια..

Τέσσερα παλικάρια ήδη από παράταξη της κ. Φυντακουρίδου με δήλωσή τους γίνονται ανεξάρτητοι και από ότι φαίνεται βαδίζουν για την κυβερνώσα παράταξη του Δήμου Σιντικής

Ποιοί είναι ;

  • Οι Κωνσταντίνος Καμπέρης,
  • ο Γεώργιος Θωμαϊδης ,
  • ο Ηλίας Τσακιρίδης
  • και ο Ευθύμιος Τσιλικίδης

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους οι υπογράφοντες την παρακάτω δήλωση ενεργοί δημότες μετείχανε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

α) γιατί διαπιστώσαμε ότι η διοικούσα δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει στον Δήμο την ώθηση που του αρμόζει προκειμένου να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί εδώ και πολλά χρόνια

β) επιλέγοντας και στηρίζοντας με πολλούς τρόπους την παράταξη των Νέων Οριζόντων γιατί αποτέλεσε μια αυτοδιοικητική ομάδα δράσης με δημοκρατικό πολυφωνικό χαρακτήρα και συνεισφέροντας στη διατύπωση του αυτοδιοικητικού της προγράμματος και στη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα με εντιμότητα και συνέπεια.

Ωστόσο, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

α) δεν είμαστε σύμφωνοι με την ενδοπαραταξιακή λειτουργία της ομάδας διότι δεν επιδιώκεται πλέον η σύνθεση απόψεων η οποία είχε προεκλογικά χαρακτηρίσει την παράταξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημοκρατικός διάλογος και να μην ακούγονται και εκφράζονται ισότιμα όλες οι τάσεις.

β) μια σειρά από ζωτικά επίκαιρα ή διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας είτε δεν αναδείχθηκαν καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ο τρόπος που τα διαχειρίστηκε η ηγετική ομάδα δεν ήταν ο ενδεδειγμένος

γ) δηλώνουμε αντίθετοι στην -ευκαιριακή ή όχι- σύμπραξη με τις άλλες δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί από πλευράς μας κρίνουμε ότι πολιτικά και ιδεολογικά πρόκειται για μια μη γόνιμη συμπόρευση Με δεδομένα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η τάση που πρεσβεύουμε στην παράταξη των Νέων Οριζόντων δεν εκφράζεται, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι λειτουργίες που επιτελούνται να μην εκπροσωπούν εμάς και τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε δημόσια ότι αποχωρούμε από την παράταξη των Νέων Οριζόντων και πως δεν φέρουμε καμιά ευθύνη και συμμετοχή στις περαιτέρω αποφάσεις και ενέργειες της συγκεκριμένης παράταξης.

Επιπλέον, εξακολουθούμε αυτονόητα να παραμένουμε ενεργοί δημότες που θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται δημοκρατικά και να εργάζονται ατομικά και συλλογικά, με κάθε πρόσφορο μέσο, για την προκοπή αυτού του τόπου.»

Άρα κάτι δεν έκανε καλά και η κ. Όλγα Φυταγκουρίδου.

Θα μου πεις όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση νοικοκύρηδες είναι αυτοί που εξέλεξε ο θυμόσοφος λαός!

Και αυτοί δεν θεωρούν πως τους εκφράζει η κ. Φυταγκουρίδου, που συνεργάστηκε με τους άλλους δύο της αντιπολίτευσης για να ρίξουν το Δήμαρχο.

Πράγμα που όπως φαίνεται δεν ήθελαν οι τέσσερις σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Και μη νομίζεται πως θα πάνε στον Δομουχτσίδη;

Μάλλον ψάχνουν για άλλο …αρχηγό!

Διαβάστε επίσης εδώ «Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη»

Διαβάστε επίσης εδώ «Πρεμιέρα για την Εστίαση»