Δήμος Σιντικής: Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Φώτης Δομουχτσίδης

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου, οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Σιντικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ κ.Φώτης Δομουχτσίδης.

Στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου το «παρών» έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης.

Ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης τόνισε ότι είναι ευχάριστο που επιτέλους τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μπορούν να συναντηθούν δια ζώσης και να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι είναι πολλά, ωστόσο, αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούν να επιλυθούν».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ.Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, όπως το κόστος της ενέργειας, η κινητικότητα και η έλλειψη υπαλλήλων, αλλά και στο ότι οι δήμοι δεν έχουν, όπως είπε, ενεργό ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης προσωπικού τονίζοντας ότι όντως οι δήμοι υπέστησαν απώλειες, ωστόσο σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το ισοζύγιο  είναι θετικό. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προκηρυχθούν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και θα ενισχυθούν οι δήμοι με προσωπικό, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έδωσε επίσης το «παρών» ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ.Σταύρος Καλαφάτης, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες. 

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης συνομίλησε με τον Υπουργό κ.Μάκη Βορίδη για θέματα που απασχολούν τον Δήμο και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.