Δήμος Σιντικής: Ο πρώην Δήμαρχος Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης νέος Γενικός Γραμματέας!

Με απόφαση του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Σιντικής αναλαμβάνει και επίσημα ο πρώην Δήμαρχος Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης και μάλιστα έως και τη λήξη της θητείας της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής.

Ο πρώην Δήμαρχος Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης είναι γεννημένος στις 24 Ιουλίου του 1962 στα Κάτω Πορόϊα Σερρών και είναι γόνος Ποντιακής οικογένειας ,  έγγαμος με δύο παιδιά.

Φοίτησε με υποτροφία στο ΚΑΤΕΕ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Δομικών Έργων» και είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διδάσκει σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Με πλούσια εμπειρία στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ενασχόληση του ξεκινάει από το 1995 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στα Κάτω Πορόϊα και συνεχίστηκε με την τοποθέτησή του στην θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Κερκίνης την περίοδο 1999-2002.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος Κερκίνης για δύο συνεχόμενες τετραετίες κατά τις οποίες υλοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ στην συνέχεια και μια τριετία (2011-2014) ο κ.Ιακωβίδης ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Σερρών, ενώ αργότερα προσλήφθηκε το 2016 στην θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Σιντικής.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης & Αλληλεγγύης της ΚΕΔΚΕ, ενώ συμμετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Σερρών από το 2007 εως το 2010.

Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος & Μέλος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάδειξης της λίμνης Κερκίνης, μέλος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και της ΕΣΑΝΣ.Θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του γιατί έχω την αίσθηση πως θα την χρειαστεί!

Άλλωστε είναι για τα …δύσκολα!