Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ξεκινάνε τα λογοτεχνικά Βραδινά

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ξεκινάνε τα λογοτεχνικά Βραδινά

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης, τη Λέσχη Ανάγνωσης, τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας και την Μ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Σ. (Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δ/νσης Εκπ/σης Σερρών), διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα Λογοτεχνικά Βραδινά,.

Ο τέταρτος κύκλος θα περιέχει  παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων. Αναβιώνει έτσι, για το ευρύ κοινό, η ζωντανή συζήτηση για μεγάλα έργα και μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας, με τρόπο που ενδιαφέρει τους απλούς αναγνώστες. Καλούμε τους συμπολίτες μας, που αγαπούν τα βιβλία, να πάρουν μέρος και να συμμετέχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Βιβλιοθήκη.

Στην πρώτη συνάντηση του τέταρτου κύκλου των λογοτεχνικών βραδινών, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης, ο κ. Γεώργιος Ευάγ. Κωστούρος, θα μιλήσει για το θέμα:

«Η αθεράπευτη νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες στο έργο των εξ ανατολής πεζογράφων της γενιάς του ‘30».

Συγκεκριμένα, θα αναφερθεί σε έργα μεγάλων πεζογράφων της εποχής, όπως:

«Λεωνής» του Γ. Θεοτοκά, «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου, «Στου Χατζηφράγκου» του Κ. Πολίτη, «Ματωμένα Χώματα» της Δ. Σωτηρίου, «Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου» του Φ. Κόντογλου, «Αιολική Γη»  του Η. Βενέζη, «Γη του Πόντου» του Δ. Ψαθά.

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here