Tο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών λέει Όχι σε νέους πρόσφυγες!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών λέει Όχι σε νέους πρόσφυγες

Μπορεί να μην πέρασε ομόφωνα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, στην προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το καταψήφισε τόσο η Διάβαση Πεζών και ο κ. Γεωργούλας, όσο και η Λαική Συσπείρωση και ο κ. Φαρμάκης, αλλά είναι δεδομένο πως με το τροποποιημένο κείμενο που διαμόρφωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Κατιρτζόγλου συμφώνησε η μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Εξαίρεση αποτέλεσε η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων κ. Παπαφωτίου που ενώ την Τετάρτη είπε ναι στο ψήφισμα, την επομένη χωρίς κανένα λόγω δεν το προσυπέγραψε κάνοντας «κολοτούμπα», μιλώντας αόριστα για μια «υπό πίεση» προσέγγιση.

Με συντριπτική πλειοψηφία (90%) το ψήφισμα για τους πρόσφυγες

«Κατάφορα μεροληπτική και άδικη η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση» λέει στο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, στην συνεδρίαση του της 23ης Οκτωβρίου για το μεταναστευτικό.

Μια συνεδρίαση κατά την διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε έγινε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης του θέματος της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, και την οποία ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 90 % των μελών του, το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στο ψήφισμά του αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών εκφράζει την ρητή, απόλυτα κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτα κάθετη αντίρρηση του σε κάθε απόφαση εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Σερρών» ενημερώνει η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα Σερρών

Ο Δήμος μας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανήκουν στις τελευταίες πανελλαδικά θέσεις ως προς την ανάπτυξη, η ανεργία βρίσκεται σε έξαρση, καμία νέα επένδυση δεν δρομολογείται και όλο αυτό το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον αναγκάζει τους νέους μας να ξενιτεύονται.

Θα περιμέναμε ότι η κυβέρνηση της χώρας που εκλέχθηκε με την διακήρυξη της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών θα ενέσκηπτε στα προβλήματα του τόπου μας , δίνοντας μία αναπτυξιακή προοπτική για τους δημότες μας.

Αντί τούτου φροντίζουν να επιβαρύνουν τον Δήμο μας με την έλευση διαρκώς και περισσότερων νέων “επενδυτών”.

Ζούμε σε μία παραμεθόρια περιοχή αντιμέτωπη με σοβαρές εθνικές προκλήσεις και πληγωμένη βαθιά από την εξέλιξη του θέματος της Μακεδονίας μας.

Η διαρκώς αυξανόμενη ροή των προσφύγων και μεταναστών που εγκαθίστανται στον τόπο μας, συνιστά σοβαρό κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης που δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί και με τον οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Εξοργισμένοι οι Σερραίοι για την άδικη αντιμετώπιση της κυβέρνησης

‪Οι Σερραίοι είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι για την κατάφορα μεροληπτική και άδικη αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών την στιγμή που δεν υπάρχει ισόρροπη κατανομή στο σύνολο της επικράτειας.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας εγκαταλείψουν ΤΩΡΑ την εγκληματική τακτική τους ως προς την εγκατάσταση νέων προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες, διότι διαφορετικά θα εξαναγκάσουν την τοπική κοινωνία μας να αντισταθεί με κάθε τρόπο ενάντια στις επιλογές αυτές που καθιστούν τους δημότες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να συμμετέχουμε, ως Δημοτική Αρχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καθώς εμείς ως δημότες θα κληθούμε να συμβιώσουμε με τους ανθρώπους που εγκαθίστανται στον Δήμο μας.

Καλούμε τέλος, θέτοντας προ των ευθυνών τους ενώπιον των δημοτών μας και της ιστορίας, όλους τους φορείς και τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής ηγεσίας όλων των βαθμίδων, να συστρατευθούν στον αγώνα μας για την ακύρωση των τετελεσμένων που αποφασίζουν κάποιοι για ‘μας χωρίς εμάς’!»

Στο ψήφισμα του Συμβουλίου, ξαφνικό όχι από την Δύναμη Σερραίων!

Τι κι αν ψήφισε υπέρ το βράδυ της Τετάρτης η κ. Παπαφωτίου για το μεταναστευτικό; Την επομένη χωρίς να θέσει οποιοδήποτε ζήτημα ως προς το κείμενο, είπε όχι στο ψήφισμα για το μεταναστευτικό , ενώ σύξυλος έμεινε ο πρόεδρος του Δ.Σ., μιας και περίμενε λεκτικές διορθώσεις και τίποτε άλλο από την κ.Παπαφωτίου

Τι λέει για το θέμα στην ανακοίνωσή της η Δύναμη Σερραίων;

«Ως Παράταξη, ΔΕΝ υπογράφουμε το ΚΕΙΜΕΝΟ που ήρθε προς ψήφιση με αιφνιδιαστική και πρόχειρη πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, επειδή:
ΔΕΝ το θεωρούμε προιόν συζήτησης και προβληματισμού του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, αλλά αποτέλεσμα καπελωτικής κίνησης του Δημάρχου, που φέρνοντάς το μόλις τρεις ώρες πριν την Συνεδρίαση ως ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ Διάταξης θέμα χωρίς καμία αναφορά σε έκδοση Ψηφίσματος, εξασφάλισε επιφανειακή υπό πίεση προσέγγιση από την πλειοψηφία των επικεφαλής των παρατάξεων, στους οποίους και μόνο δόθηκε ο λόγος.

Την θέση μας την διατυπώσαμε στην τεκμηριωμένη με στοιχεία και προτάσεις τοποθέτησή μας:

ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ μετά από διαβούλευση και συζήτηση, σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Σερρών, είναι πολύ σοβαρό και πολυδιάστατο ζήτημα για να αντιμετωπίζεται με κινήσεις στο γόνατο και ανελαστικά σε συνδιαμόρφωση κείμενα. Απαιτεί συναινέσεις.»

Συναίνεση από όλους τους Δημάρχους στο Νομό Σερρών

Την ίδια στιγμή ίση κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών θα ζητήσουν οι δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών με ψήφισμα τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η Π.Ε. Σερρών έχει σηκώσει το περισσότερο βάρος του προσφυγικού ζητήματος , όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι του Νομού Σερρών κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο της πρωην ΤΕΔΚ.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι:

  • Αλέξανδρος Χρυσάφης (Σερρών),
  • Στέργιος Φράστανλης (Αμφίπολης),
  • Αθανάσιος Μασλαρινός (Βισαλτίας),
  • Δημήτρης Νότας (Εμμανουήλ Παππά),
  • Γιώργος Κουτσάκης (Ηράκλειας)
  • και Παντελής Μπόζης (Νέας Ζίχνης),
  • ενώ απουσίαζε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: Ίση κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα

Ίση κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα ζήτησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δηλώνοντας πως για μια ακόμη φορά όλοι οι φορείς των Σερρών εμμένουν στην απόφαση αυτή.

Ελεύθερο Βήμα Σερρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here