Το παλιό δημοτικό σχολείο της Αμφίπολης: Μεταμορφώθηκε σ’ ένα μικρό, σύγχρονο συνεδριακό χώρο

Για τις ανάγκες της εφαρμογής, στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture, αναδιαμορφώθηκε και το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου της Αμφίπολης. 

Το επί σειρά ετών εγκαταλειμμένο σχολικό κτίσμα ανακαινίστηκε εκ βάθρων και ουσιαστικά μεταμορφώθηκε σ’ ένα μικρό, σύγχρονο συνεδριακό χώρο, ικανό να φιλοξενήσει επισκέπτες κάθε ηλικίας που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν, με τη συνδρομή πολυμεσικών εφαρμογών, ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά, η εφαρμογή θα μπορεί να επεκταθεί, δίνοντας τη δυνατότητα εικονικής επίσκεψης και ξενάγησης σε όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν τον φυσικό χώρο του ταφικού μνημείου.

Θα πούμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στο δημιουργό της εφαρμογής, τον Νίκο Πάχτα, τον απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που είναι ο πνευματικός πατέρας της Ιώκλειας και ο βιολογικός πατέρας της 10χρονης Ιωάννας η οποία δάνεισε την εικόνα της και τη φωνή της για τις ανάγκες της εφαρμογής.

Και φυσικά στον Μπαχάρη Μπαχαρόπουλο που με την σειρά του προσπαθεί να στηρίξει όσο μπορεί το μικρό και συνάμα σύγχρονο συνεδριακό χώρο στην μικρή Αμφίπολη.