Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας ζητά την άμεση ενίσχυση προσωπικού στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας κατά την τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου, κ. Αθανάσιου Μασλαρινού για την έκδοση ψηφίσματος, για άμεση ενίσχυση προσωπικού στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας. 

Ακολουθεί το Ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας Ν. Σερρών  ζητά άμεσα η δύναμη του καταστήματος Κράτησης να επανέλθει σε αυτή των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, στην εξωτερική και εσωτερική φρουρά, με τη νέα προκήρυξη που αναμένουμε να ανακοινωθεί και ζητούμε η εντοπιότητα (Δημότης Βισαλτίας) να αποτελεί βασική προϋπόθεση μοριοδότησης των υποψηφίων. 

Στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας που αυτή την στιγμή φιλοξενεί περισσότερους από 750 κρατούμενους, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς είναι πιο έντονο από ποτέ.

Μετά τις μεταθέσεις, μετακινήσεις προσωπικού και την αποχώρηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 64 φρουροί (εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς) με οργανική θέση, δηλαδή τα 2/3 της αρχικής δύναμης και 5 υποχρεωτικά αποσπασμένοι από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές ότι με το υπάρχον προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας δεν μπορεί να γίνει κανένας σοβαρός προγραμματισμός αδειών και κυρίως αυτός να εφαρμοστεί.

Επομένως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις άδειες του καλοκαιριού και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις άδειες του υπόλοιπου έτους και με τις ημερήσιες αναπαύσεις. 

Το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καλύπτεται από την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων, όμως οι αντοχές και τα όρια εξαντλούνται, η ασφάλεια μειώνεται πραγματικά και γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Πέραν τούτου βασικό αίτημά μας είναι και η δημιουργία τμήματος μεταγωγών το οποίο θα αποδεσμεύσει αστυνομικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Νιγρίτας από επιπλέον φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να επιδοθούν στο κύριο καθήκον τους, που είναι η αστυνόμευση της περιοχής».

Το παραπάνω ψήφισμα θα σταλεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στους Βουλευτές του Νομού Σερρών.

Διαβάστε επίσης για τον Δήμο Βισαλτίας: