Αλέξανδρος Χρυσάφης: Εξαιρετικό το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για το καλοκαίρι του 2021.

Ένα πρόγραμμα το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσεων του Δήμου Σερρών για τον λαμπρό εορτασμό αυτής της συμβολικής επετείου.

Ο τίτλος του προγράμματος «Ιερά Κρήνη» που παραπέμπει στο νερό που εδώ και 5.500 χρόνια αναβλύζει μέσα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ διψάμε για τη θεραπευτική και εξαγνιστική δύναμη της τέχνης και του ελληνικού πνεύματος, όπως διαμορφώθηκε μέσα στους αιώνες.


Το ελληνικό πνεύμα, που έμεινε ζωντανό στη διάρκεια των 400 χρόνων σκλαβιάς, έλαμψε πάλι πριν από 200 χρόνια ανοίγοντας με την Επανάσταση του 1821 τον δρόμο για τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους και είναι αυτό που μας οδηγεί σε ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί ο Δήμος Σερρών μαζί με το ΔΗΠΕΘΕ αναδεικνύεται και καθιερώνεται πλέον σε έναν δυναμικό και αξιόλογο πόλο πολιτιστικής δημιουργίας όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Η εξωστρέφεια είναι ένας στόχος τον οποίο είχαμε θέσει και τον υλοποιούμε πιστά και με συνέπεια.

Το ΔΗΠΕΘΕ ταξιδεύει και εφέτος με τις παραγωγές του όχι μόνο σε όλους τους Δήμους και τα χωριά του νομού Σερρών αλλά και σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη πορεία του περσινού προγράμματος «Εκτός των τειχών».

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δράσεις, αυτές οι ανάσες πολιτισμού και ψυχαγωγίας μετά από τόσους σκληρούς και δύσκολους μήνες εγκλεισμού.

Για αυτό και πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε και τους συμπολίτες μας και τον πολιτισμό προσφέροντας όλες τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ για το φετινό καλοκαίρι με ελεύθερη είσοδο.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ ιδιαίτερα στην παραγωγή «Αμαλία. Μία Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος», την παράσταση που δημιούργησε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τον εορτασμό των 200 χρόνων αποτελώντας το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που έλαβε την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Η παραγωγή αυτή θα παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και είναι σίγουρο ότι θα αφήσει έντονο το πολιτιστικό στίγμα του Δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ αυτή την εμβληματική χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ. Γιάννη Γάτσιο, την καλλιτεχνική διευθύντρια κυρία Καλλιόπη Ευαγγελίδου και όλους τους συντελεστές των τριών θεατρικών παραγωγών για το εξαιρετικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για το φετινό καλοκαίρι.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να μας ταξιδέψουν και να μας ξεδιψάσουν! Καλή επιτυχία!