Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου «Στη σκιά των ηρώων» από το ΔΗΠΕΘΕ

Μια εξαιρετική παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στη σκιά των ηρώων», θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η έμπνευση και σύλληψη της ιδέας από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Καλλιόπη Ευαγγελίδου, η συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, η άψογη συνεργασία όλων των συντελεστών και η σκηνοθετική επίβλεψη του Ένκε Φεζολάρι “έφεραν” ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα αντάξιο της σημαντικής φετινής επετείου.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Τι περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ «Στη σκιά των ηρώων»;

Μέσα στις συνθήκες μιας πρωτόγνωρης για τον σύγχρονο άνθρωπο πανδημίας, που επέβαλλε την αναστολή λειτουργίας των χώρων πολιτισμού, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τόλμησε την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στην περίοδο της επανάστασης του 1821, με στόχο να δώσει με τον δικό του καλλιτεχνικό τρόπο μια αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην γέννηση της χώρας μας.

Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από κείμενα της εποχής που διαβάζουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, συναντήσεις με αξιοθαύμαστους ανθρώπους του τότε και του τώρα, συγγραφείς, πολιτικούς, αγωνιστές , μουσικές, τοπία, εικόνες, με άξονα πάντα την τεκμηρίωση της Ιστορίας.

Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Δρ. Άντα (Αντωνία) Διάλλα μιλά για τα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα και τέσσερις εξαιρετικοί ηθοποιοί (Μιμή Ντενίση, Γιώργος Καπουτζίδης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Βίλμα Τσακίρη) κι ένας συγγραφέας (Βασίλης Τζανακάρης) απαγγέλουν τα αντίστοιχα ιστορικά κείμενα μέσα σε Αρχαιολογικά Μουσεία και εμβληματικούς θρησκευτικούς χώρους, αφήνοντας την εικόνα να καταγράψει το ενιαίο και μακραίωνο πρόσωπο του Ελληνισμού….