Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Για τη παράσταση «Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού
Σκηνοθεσία:  Μάριος Θεοχάρους
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 16 & 17 Νοεμβρίου 2019/ ΏΡΑ: 19.30

Το σημείωμα του Πρόεδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ.Ιωάννη Γάτσιο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την πείρα των 37 του χρόνων στην δημιουργία ποιοτικών παραστάσεων από την Παιδική του Σκηνή,  έχει σαν κεντρικό του μέλημα να προσφέρει στα παιδιά του νομού μας αλλά και των όμορων νομών που παρακολουθούν τις παραστάσεις του, έργα υψηλής ποιότητας, σύγχρονα, διδακτικά, που ψυχαγωγούν αλλά και καλλιεργούν την φαντασία και τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Σερρών όσο και των όμορων Νομών .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Δράμα που όλο και περισσότερα σχολεία του όμορου Νομού, μας επισκέπτονται προτιμώντας τις Σέρρες για την εκπαιδευτική εκδρομή τους και απολαμβάνοντας παράλληλα με το θέατρο και άλλα αξιοθέατα του Δήμου Σερρών.  

Τα τελευταία χρόνια σε κάθε παιδική παραγωγή μας  φιλοξενούνται πάνω από 5.000 με 6.000 χιλιάδες παιδιά .

Για άλλη μια χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ανεβάζει στην παιδική του σκηνή μια παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη πάνω στην δημιουργικότητα και την φαντασία, με υπέροχους χαρακτήρες, πολύ χρώμα και γρήγορες εναλλαγές δράσης.

Το σημείωμα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ.Ευαγγελίδου Καλλιόπης

Η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών παραδοσιακά είναι μια μεγάλη κεντρική παραγωγή η οποία κάθε χρόνο υποστηρίζεται με σημαντικό προϋπολογισμό για τα δεδομένα του θεάτρου μας και με όλη μας την καλλιτεχνική, τεχνική και τεχνολογική δύναμή.

Η ανταποδοτικότητα αυτής της επένδυσης είναι αφενός η ενίσχυση της θεατρική παιδείας στις μικρές ηλικίες που συμβάλλει σημαντικά στην συνολική μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών, στην απόκτηση ουσιαστικής και διαδραστικής σχέσης του θεάτρου με την εκπαίδευση που ταυτόχρονα ενισχύεται με παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά αφετέρου και στην προώθηση του έργου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και εκτός Σερρών, προβάλλοντας ευρύτερα την πόλη των Σερρών που κυρίως με την παιδική σκηνή συμβαίνει με τόσο μαζικό τρόπο.

Γι αυτό το λόγο κάθε χρόνο προσπαθούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι με ευθύνη και αγωνία για ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Φέτος με Τα Παραμύθια των Γκριμ, ακολουθώντας τα μονοπάτια του μαγικού δάσους που αιώνες τώρα διαφυλάσσει τους θρύλους και τις παραδοσιακές ιστορίες που μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύουμε στην απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και καλούμε τα παιδιά αλλά και όσους δεν έπαψαν μέσα στην ψυχή τους να είναι παιδιά, να μας ακολουθήσουν σε αυτό το υπέροχο και μαγικό ταξίδι. 

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο που μας καταθέτουν οι συντελεστές της παράστασης που με γνώση και εμπειρία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά και στην απόδοση από τους έμπειρους και αξιόλογους ηθοποιούς και τεχνικούς του θεάτρου, που εδώ και πάνω από έναν μήνα και μέχρι το τέλος των παραστάσεων, αγωνίζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε όλους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία αλλά και γιατί στηρίζουν με πίστη και πάθος τα ιδανικά του θεάτρου των Σερρών.

Μιας πόλης που εδώ και 37 χρόνια αδιάλειπτα αγαπά και στηρίζει το θέατρο της με όλες της τις δυνάμεις.

Αισθάνομαι την ανάγκη  να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου που με σύμπνοια και εμπιστοσύνη βρίσκονται αρωγοί και ουσιαστικοί υποστηρικτές του καλλιτεχνικού μας έργου, αλλά και το διοικητικό προσωπικό που πάντοτε προστρέχει στο να δίνει λύσεις και βοήθεια που χωρίς αυτή η καλλιτεχνική δουλειά μας θα ήταν αδύνατον να προχωρήσει. 

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ των Σερρών που πάντοτε βρίσκονται δίπλα στο θέατρο στηρίζοντας και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις του.

Τέλος θα ήθελα φέτος να σταθώ στην σημαντική συνεργασία που αναπτύξαμε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού Σερρών που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν αλλά και συγκεκριμένα με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Σερρών και τον υπεύθυνο του γραφείου τον κ. Πούλιο, ο οποίος δημιούργησε έναν αξιόλογο οδηγό με τίτλο «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πάει σχολείο», σαν εκπαιδευτικό υλικό για τους δασκάλους και τους μαθητές, που στόχο έχει να εμβαθύνει την εμπειρία των παιδιών πριν και μετά την επίσκεψή τους στο θέατρο και να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν πληρεστέρα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και την λειτουργία του.  

Με την πείρα των 37 του χρόνων στην δημιουργία ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά, κι έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 12.000 παιδιά μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για άλλη μια χρονιά ανεβάζει στην παιδική του σκηνή μια παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη πάνω στην δημιουργικότητα και την φαντασία, με υπέροχους χαρακτήρες, πολύ χρώμα και γρήγορες εναλλαγές δράσης.

Μέσα από την διασκευή της έμπειρης συγγραφέως Φίλιας Δενδρινού θα συστηθούμε ξανά με τα πιο γνωστά παραμύθια των σπουδαίων αδερφών Γκριμ, στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή τους.

Μια παράσταση που μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο. Για τη δύναμη της φαντασίας που αποτελεί καταφύγιο και λημέρι όλων μας.

Η σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση επιχειρεί να αναδείξει την πολυδιάστατη φύση των πιο διάσημων παραμυθιών του κόσμου, που έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης και αφορμή δημιουργίας χιλιάδων ταινιών και παραστάσεων και είναι γνωστά και οικεία σε όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. 

Μέσα από την ευρηματική σκηνογραφία δημιουργείται ένας μαγικός χώρος όπου το μοντέρνο και το κλασσικό συναντιούνται και αλληλεπιδρούν προτάσσοντας την δύναμη της μαγεία και της μεταμόρφωσης, αυτή που φέρνει τον Άνθρωπο σε επαφή με τον πιο όμορφο εαυτό του.

Η πρωτότυπη μουσική με τα τραγούδια που τραγουδούν οι ήρωες του έργου ολοκληρώνει την εικόνα της παράστασης δίνοντας ρυθμό και ζωντάνια, αποτυπώνοντας με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το κεντρικό μήνυμα του κάθε παραμυθιού.

Το θέατρο είναι συμπύκνωση όλων των πολύπλοκων δυναμικών που βρίσκονται κάτω από τα λόγια και υφαίνουν τον ιστό της ζωής.

Για να ξετυλίξεις το κουβάρι αυτό, χρειάζεται να κινητοποιηθεί η σκέψη και η φαντασία.

Χρειάζεται να πιστέψουμε στη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του να επινοήσει εξ αρχής τον εαυτό του, την ιστορία του, τον κόσμο του.

Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα έχουν μάθει να πιστεύουν ότι κάθε αλλαγή που θέλουμε ξεκινάει από μέσα μας και γύρω μας, και ότι πολλές μικρές παρεμβάσεις ενώνονται σε μια μεγάλη, τόσο στην τέχνη, όσο και στην ζωή. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: 

Λιάνα Σπυριδωνίδου

Παίζουν αλφαβητικά :

Αναγνώστου Χριστίνα,  Δαλίσκα Βασιλική , Γιώργος Καρύδας,  Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος, Παυλίδης Χαράλαμπος, Πολυχρονίδης Αστέριος ,Αστερόπη   Χαριτίδου.

Το έργο «Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά στο ταμείο του θεάτρου «Αστέρια»

Ώρες: 11.00 – 13.00΄& 18.00 – 21.00

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2321054755 (ώρες ταμείου)

Γενική είσοδος : 6,00 €

Δηλώσεις  ΦΙΛΙΑΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ 
(θεατρολόγος ,ηθοποιός, συγγραφέας)

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα. Καλλιόπη Ευαγγελίδου για το ταξίδι των Γκρίμ στη σκηνή του θεάτρου των Σερρών .

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω λίγο από τις πρόβες και είδα έναν θίασο που πραγματικά δίνει την ψυχή του

.Όλοι οι συντελεστές της παράστασης αγκάλιασαν με αγάπη και με πάθος αυτό το ταξίδι στο δάσος των παραμυθιών .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!

Είναι πολύ σημαντική  και μεγάλης σημασίας η άμεση επαφή των παιδιών τόσο με το καλλιτεχνικό γεγονός της παράστασης όσο και με το ίδιο το οικοδόμημα του θεάτρου.

Αξίζει να αναφέρω ότι διασκέδασα και χάρηκα επίσης πάρα πολύ τα σεμινάρια που είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω με τους εκπαιδευτικούς της Α βάθμιας  εκπαίδευσης Σερρών όπου προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε από κοινού τα δάση της αφήγησης.

Ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Δηλώσεις Μάριου Θεοχάρους  (σκηνοθέτης)

Οι Γκριμ ήταν συλλέκτες παραμυθιών ,μάζεψαν δηλαδή μύθους θρύλους, ιστορίες και παραδόσεις από τα βάθη των χρόνων .

Κατάφεραν στη διάρκεια  πενήντα περίπου χρόνων να εκδώσουν αρκετές σειρές παραμυθιών .

Η Φίλια Δενδρινού πήρε τη μαγιά από τα παραμύθια και τη μαγείρεψε μαζί με σύμβολα και εικόνες και μας παραδίδει μια γιορτή των παραμυθιών ,στην οποία προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους στο δάσος με τα παραμύθια.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και την καλλιτεχνική διευθύντρια κα. Καλλιόπη Ευαγγελίδου, το συμβούλιο αλλά και όλους τους λειτουργούς του θεάτρου και τους ηθοποιούς για το μεράκι την  υποστήριξη και τη βοήθεια. 

Καλή μας πρεμιέρα !

Υπενθυμίζουμε πως

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«ΑΣΤΕΡΙΑ» /ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων
μπορείτε να επικοινωνείτε
στα τηλέφωνα του θεάτρου 2321054268 & 2321054585 εργάσιμες μέρες και ώρες.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here