Θεού θέλοντας και μέτρων …επιτρέποντος! Το θέατρο επιστέφει ξανά στον φυσικό του χώρο

Μετά από μια δύσκολη περίοδο που επέβαλε η υγειονομική κρίση της πανδημίας, το θέατρο επιστέφει ξανά στον φυσικό του χώρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, θεού θέλοντας και μέτρων …επιτρέποντος!

Έτσι λοιπόν το ΔΗΠΕΘΕ μας ανοίγει και πάλι τις πόρτες και τα φώτα της σκηνής του για να υποδεχτεί το θεατρόφιλο κοινό του και να γιορτάσει μαζί του σε ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας τα φετινά Χριστούγεννα και την έλευση του νέου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν πραγματοποιείται για όλους τους μικρούς μας φίλους εορταστικές παραστάσεις με τίτλο «Παραμυθένια Χριστούγεννα για παιδιά» σε συνεργασία με την ομάδα του κ. Λευτέρη Πασσιά «Παραμυθολαλίτσες» και με το Σκιοθέατρο του κ. Αγάπιου Αγαπίου.

Πάντως δεν άργησαν να φανούν οι πρώτες δυσκολίες για το νέο πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ο οποίος σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του νομικού συμβούλου.

Συγκεκριμένα στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετά τις αλλαγές στις δημοτικές επιχειρήσεις τέθηκε το θέμα του νομικού συμβούλου που κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η δαπάνη παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών από δικηγόρο στο ΔΗΠΕΘΕ.

Υπενθυμίζουμε πώς και πέρσι το ΔΗΠΕΘΕ μας και για πρώτη φορά στα χρονικά είχε νομικό σύμβουλο που όμως όπως εξέφρασε η αντιπολίτευση χρησιμοποιήθηκε μια μόνο φορά.

Η θέση του νέου προέδρου και για τη διασφάλιση της περιουσίας του ΔΗΠΕΘΕ είναι πώς κάθε επιχείρηση οφείλει να έχει καλό οικονομικό όπως και νομικό σύμβουλο τόσο για όποια πιθανή νομική υπόθεση σε δικαστήριο όσο και έξω από αυτό. Τελικά μετά και τις αντιδράσεις που πραγματοποιήθηκαν ζητήθηκε από το νέο πρόεδρο η επαναφορά του θέματος αλλά και αλλαγές στα κριτήρια πρόσληψης στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος για τον διαγωνισμό που τρέχει αυτό το διάστημα για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή για την ερχόμενη διετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους τρία άτομα και σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αναφορικά με την αξιολόγηση των προσόντων και φυσικά των.. προσώπων.

Όσο για το ποιος θα αναλάβει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τα ευκόλως εννοούμενα …παραλείπονται!