Μέχρι το τέλος του 2022: Πήρε παράταση η δομή στην Σιντική

Θα μου πεις ο δήμαρχος έχει άλλες υποχρεώσεις και άλλες ασχολίες…

Κυρίως με την λειτουργία της δομής που αν μη τι άλλο δημιουργεί θέσεις …εργασίας!

Μαθαίνω μάλιστα πως οι προσλήψεις είναι τόσες που τα παιδιά δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν!

Οπότε γιατί να διαμαρτυρηθεί που η δομή πήρε παράταση ζωής για άλλο ένα χρόνο;

Να θυμίσουμε πως η δημιουργία της δομής τον Μάρτιο του 2020 έγινε αρχικά με την υπόσχεση πως αυτή θα ήταν προσωρινή και με διάρκεια μόλις δύο … μηνών!!!.

Στην συνέχεια βέβαια με τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψηφίζεται σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου,  παρατείνονται αυτοδικαίως έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι πράξεις παραχώρησης ακινήτων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, στα οποία έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν δομές της παρ.4 του αρ.8 και του αρ.10 του ν.4375/2016 [δηλαδή Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.),Ελεγχόμενες Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές (Κ.Ε.Δ.) παρατείνονται αυτοδικαίως έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Με απλά λόγια, Δήμος που έλαβε κάποτε Απόφαση να παραχωρήσει ένα ακίνητό του για να λειτουργήσει δομή μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τώρα το χάνει για έναν ακόμα χρόνο, μέχρι τα τέλη του 2022 !

Και μετά θα έχουμε …εκλογές!

Και εκεί χρειάζονται σταυρουδάκια και …βολεμένοι

Οπότε όλα βαίνουν καλώς!

Και για την κυβέρνηση(που έλυσε έστω και προσωρινά το θέμα) και για την αντιπολίτευση (που στηρίζει τους μετανάστες) και για την δημοτική αρχή που βολεύει τους δικούς της….