Ο κ.Δουβίτσας ζητά να πάρει ο Δήμος Βισαλτίας τα ιαματικά λουτρά από την ΕΤΑΔ

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη έγινε προχθές στην Νιγρίτα, με την παρουσία του κ. Καραμανλή, τόσο για την εξέλιξη των έργων, που η χρηματοδότηση τους έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και άλλων που  και αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Βισαλτίας.

Στη σύσκεψη μάλιστα συμμετείχαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα στο αγροτικό και ενδοδημοτικό οδικό δίκτυο, τις αντιπλημμυρικές εργασίες, την αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικά κτίρια, την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης , ενώ παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος των έργων έχει υλοποιηθεί και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ολοκληρωθούν.

Αμέσως μετά το πέραν της σύσκεψης ο κ. Αστέριος Δουβίτσας , υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές και γιός της πρωην δημάρχου κ. Δουβίτσα βγήκε και μίλησε για το τι δεν έχουνε κάνει, ποια έργα έχουν χρηματοδοτηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, που χολένουν και ποίες είναι οι πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν με ανάλογες παρεμβάσεις. 

«Αφουγκράστηκα και ένιωσα την ανησυχία και τον προβληματισμό του υπουργού διότι από την συνολική συζήτηση αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν έχει πληροφορήσει σωστά τον υπουργό και με προβλημάτισε διότι οι συνεργάτες του υπουργού δώσανε τις απαντήσεις για τις οποίες περίτρανα αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση μου σε μερικά από τα προβλήματα για τα οποία αναφέρθηκα κατά την διαδικασία της συζήτησης ήταν στοχευμένα και αληθή. 

Με χαροποίησε όμως ιδιαίτερα ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε στα 3 συγκεκριμένα προβλήματα που τέθηκαν από πλευράς μου ότι θα βρει την λύση μετά από εκτενέστερη συζήτηση με τα αρμόδια τμήματα. 

Το 1ο ήταν το θέμα της παραχώρησης των ιαματικών λουτρών από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Βισαλτίας και για να καταλάβει ο πολίτης, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνει η παραχώρηση εάν και εφόσον οι όροι της συμφωνίας με την ΕΤΑΔ συμφέρουν και τον Δήμο μας διότι ενέργειες είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και όταν έφτασαν στο τελικό στάδιο της παραχώρησης ο επίτροπος το απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν είναι συμφέρον για τον Δήμο, γιατί έπρεπε για 20 χρόνια ο δήμος να πληρώνει μίσθωμα 25.000€ το χρόνο και με ιδίους πόρους που έφταναν το 1.000.000€ να κάνει την αναβάθμιση των ήδη υπάρχον κτιρίων αλλά και στην λήξη της 20ετιας να ξανά φέρει χωρίς να γνωρίζει το ποσό από την πρωταρχική αναβάθμιση. 

Το 2ο θέμα ήταν ο αποχαρακτηρισμός του επαρχιακού δικτύου της οδού Αθανασίου Αργυρού στο κέντρο της Νιγρίτας ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση της κάτω πλατείας με εξασφαλισμένο κονδύλι 150.000€ από την περιφέρεια που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και το 3ο θέμα ήταν η απένταξη με ύψους χρηματοδότησης 6.000.000€ προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα της Ευκαρπίας, της Σησαμιάς και των αναχωμάτων της κοίτης του Στρυμώνα το οποίο απεντάχθηκε επί θητείας κυρίου Μασλαρινού.

Τελειώνοντας τον αντιπολιτευτικό του οίστρο ο κ.Δουβίστας μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως τον λυπεί ιδιαίτερα η παρουσία τοπικού τηλεοπτικού σταθμού το οποίο πήρε πλάνα και μόνο δηλώσεις του υπουργού και του δημάρχου και δεν γνωρίζω το λόγο που μετά αποχώρησαν χωρίς να έχουν καθίσει καθόλου στην όλη συζήτηση. Το πιο άσχημο όμως από όλα είναι να μην μπορεί να μάθει ο κόσμος την πραγματικότητα και την αλήθεια. 

Με λυπεί ιδιαίτερα που για άλλη μια φορά φανερώνεται η μηδενική απορροφητικό τη τα της δημοτικής αρχής σε έργα αλλά και η παραγωγικότητα που αγγίζει την μονάδα. 

Στην προηγούμενη δημοτική αρχή το ύψος των χρημάτων που ήρθε στο Δήμο για έργα με κυβέρνηση Σύριζα ξεπερνούσαν τα 30.000.000.

Παρόλο που δεν θίχτηκαν και άλλα πολλά σοβαρά θέματα απλά ειπώθηκαν ονομαστικά για την επόμενη συνάντηση σταθμός ΕΚΑΒ Τερπνής, Κέντρα Υγείας κ.α.

Με δυο λόγια κ.Δουβίτσα, επί ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμος σας πήρε στα λόγια κάποια χρήματα, τα οποία δεν κατάφερε να απορροφήσει ο κ.Μασλαρινός;

Ή έχετε κάποια μελέτη πως μπορεί ο Δήμος να εκμεταλλευτεί τα ιαματικά λουτρά, γιατί η μέχρι τώρα πρακτική μας έδειξε πως ακόμα και στο Σιδηρόκαστρο τα έριξαν στον …καιάδα!

Χώρια που υπάρχουν και ποινικές ευθύνες!