Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων Πολιτών για την ένταξη του ΤΕΙ στο ΔΙΕΘΝΕΣ Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Στηρίζει τις προτάσεις του κ.Χασάπη

Η Αριάδνη Παπαφωτίου και η Δύναμη Σερραίων Πολιτών στηρίζουν θερμά τις προσπάθειες και ενέργειες του κ. Χασάπη, πρύτανη του ΤΕΙ Σερρών.

Συγκεκριμένα η κ. Παπαφωτίου ευχαριστεί τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας κ. Δημήτρη Χασάπη για την προσωπική επιστολή  ενημέρωσης, σχετικά με την επικείμενη ενσωμάτωση του ΤΕΙ Σερρών στο ΔΙΕΘΝΕΣ Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

«Στηρίζω θερμά τις προτάσεις που κατέθεσε η Διοίκηση του Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος συνδιαμορφώνοντας έτσι το σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργείται το νέο  Πανεπιστήμιο  ΚΑΙ με τη συμμετοχή του ΤΕΙ μας. Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση υψηλής σημασίας για το μέλλον του», αναφέρει η Δύναμη Σερραίων πολιτών.

«Με τις προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ μας, αυτό μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”, με τη λειτουργία  δύο Σχολών και επτά πανεπιστημιακών  Τμημάτων:  Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Πληροφορικής και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

Χωρίς να χάνει κανένα από τα ήδη λειτουργούντα Τμήματα, δημιουργεί ένα επιπλέον, ενώ αποκτά την δυνατότητα ξενόγλωσσων Μεταπτυχιακών αλλά και αυτόνομων Διδακτορικών Σπουδών που θα ενισχύσουν το ερευνητικό του έργο και θα στηρίξουν τα δύο νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα που θα λειτουργήσουν στις Σέρρες:
α) Αστικού Περιβάλλοντος και
β) Βιομηχανικής Καινοτομίας & Ψηφιακής Γεωργίας.


Ως ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων Πολιτών και αυριανοί εκπρόσωποι του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου  Σερρών,
Στηρίζουμε αμέριστα τις προσπάθειες του Πρύτανη κ. Δ. Χασάπη και της Διοίκησης του ΤΕΙ μας ώστε το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος εκτός από μεγάλο να γίνει και καλό και η Πανεπιστημιούπολη των Σερρών να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει.
Στο πλευρό τους, έμπρακτα και ολόθερμα, για  την εκπαιδευτική ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας», καταλήγει στη δήλωση της η κ. Παπαφωτίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here