Έφεση και..συνέχεια για το «αν στις Σέρρες μιλάμε ελληνικά»

Η πρώτη είδηση της ημέρας είναι η οριστική αθώωση των Σερραίων ιατρών και του Φρουζή της εταιρίας NOVARTIS οι οποίοι κατηγορούνταν για τα αδικήματα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας αλλά και της κακουργηματικής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αλλά και πάλι από τα δικαστήρια ήρθε νέα είδηση , καθώς έγινε η έφεση που περιμέναμε βέβαια έγινε από το Σωματείο Κύριλλος & Μεθόδιος που διέκοψε την λειτουργία του μετά την απόφαση του Πρωτοδικέιου Σερρών , σύμφωνα με την οποία “Ντόπιος Σερραίος”, είναι ο ομιλών την ντόπια γλώσσα.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε ένα μήνα πριν, Ντόπιος Σερραίος” είναι αποκλειστικά ο Έλληνας Μακεδόνας, όπως λέει το Πρωτοδικείο Σερρών που διέκοψε με την απόφασή του, την λειτουργία της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια.

Με την ίδια απόφαση “Ντόπιος Σερραίος”, είναι αυτός που κατοικεί στην περιοχή των Σερρών, η οποία ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία και ομιλεί την ελληνική γλώσσα.

Βέβαια στο δικαστήριο το σωματείο Κύριλλος & Μεθόδιος, έδωσε μάχη προκειμένου να γίνει δεκτό το επιχείρημά του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Ότι δηλαδή η ντόπια γλώσσα μας δεν είναι η ελληνική, αλλά η σλαβική και ότι υπάρχει στην περιοχή μας διακριτή γλωσσική και πολιτιστική κοινότητα , δηλαδή μειονότητα, η οποία πρέπει να προστατευθεί.

Να σας υπενθυμίσω και τους δύο καθηγητές που ήρθαν να ψευδομαρτυρήσουν στην  δίκη, τους «εισαγόμενους» επιστήμονες κ.κ. Τσιτσελίκη και Ιωαννίδου.

Οι δύο καθηγητές που ήρθαν να υπερασπιστούν τον εναγόμενο σύλλογο και υποστήριξαν με τα καλά τους, ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η …σλαβική!

Υπενθυμίζω ότι ο σύλλογος με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ» με έδρα στην Ηράκλεια ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και στο καταστατικό του αναγράφει ότι μεταξύ των σκοπών του είναι η διατήρηση και διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας και η απόδοση τιμών στους «ντόπιους» ήρωες.

Φυσικά χωρίς να διευκρινίζεται ΠΟΙΑ είναι η «ντόπια» γλώσσα και σε ΠΟΙΟΥΣ ήρωες αναφέρεται. Φυσικά το λάθος τους ήταν μια περιοδική έκδοση ( Η Φωνή του Τόπου μας) του εν λόγω συλλόγου τον Μάρτιο του 2018, την οποία επιμελήθηκε ο ιδρυτής και Γραμματέας αυτού ο κ. Ιωάννης Πούνιος.

Σε αυτήν την έκδοση λοιπόν ως «ντόπια» γλώσσα χαρακτηρίζεται η «μακεδονική», ενώ έκανε αναφορά ότι πρέπει να γιορτάζεται η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν και να τιμώνται ως ήρωες οι βούλγαροι αρχικομιτατζήδες Γιάνε Σαντάσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ.

Θα μου πεις ημέρα του Μακεδονικού σήμερα μας αραδιάζεις τόσες χαζές αιτιάσεις;

Σωστό, αλλά αν δεν πήγαινε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο τότε πρόεδρός της κ. Τάτσιος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών, σήμερα το σωματείο θα ήταν ενεργό και θα εξέδιδε κανονικά και με την βούλα του νόμου το έντυπό της

Και σήμερα αντί να τιμούσαμε τον Μακεδονικό αγώνα θα μας έλεγε ο κ. Πούνιος να τιμήσουμε τους Σαντάσκι και Ντέλτσεφ.

Γιατί αυτός είναι ο στόχος τόσο του σωματείου, όσο και της πολιτικής των Σκοπίων.

Θα μου πεις εδώ αν δεν ξεσηκωνόμασταν ορισμένοι θα είχαμε την Δημοκρατία του Ίλιντεν….

Σωστό και αυτό αλλά αν ο λαός είναι ανιστόρητος αυτά …παθαίνει!

Δυστυχώς!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here