Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η αναβάθμιση Αρδευτικών Δικτύων στο νομό Σερρών προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ

Η πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή έλαβε και επίσημα την σχετική έγκριση προένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Η πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή διαμέσου της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου έλαβε και επίσημα την σχετική έγκριση προένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό αυτό έργο αφορά την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου στις αγροτικές εκτάσεις των παρακάτω αγροκτημάτων :

Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και Βαμβακόφυτου του Δήμου Σιντικής

Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου του Δημου Ηράκλειας

Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου του Δήμου Σερρών .

Φορέας λειτουργίας που ετοίμασε και ωρίμασε την μελέτη ο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου με φορέα Υλοποίησης και Υποβολής της πρότασης την ΠΕ Σερρών.

Eγκρίθηκε η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τη σχετική έγκριση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έλαβε σήμερα η πρόταση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή σχετικά με την αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων, προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ.

Η αναβάθμιση αφορά την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας του αρδευτικού δικτύου.

Το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου καλύπτει αγροτικές εκτάσεις από τα αγροκτήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού, Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Βαμβακοφύτου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου, Μελενικιτσίου, Κάτω Χριστού, Καλών Δένδρων και Μητρουσίου.

Ενα έργο το οποίο επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα αρδευτικά προβλήματα που υφίσταται μέχρι στιγμής και αφορούν στην εξασφάλιση των ποσοτήτων εκείνων του νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύψουν το σύνολο των καλλιεργειών, ακόμη και σε περιόδους λειψυδρίας, την παροχή νερού, που να ικανοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές ποιότητας, την εξασφάλιση ροής νερού ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων  μέσα από το δίκτυο διανομής του συνολικού δικτύου άρδευσης και την μείωση στο ελάχιστο του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος των αντλητικών συγκροτημάτων του δικτύου.

Φορέας λειτουργίας που ετοίμασε και ωρίμασε την μελέτη ο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου με φορέα υλοποίησης και υποβολής της πρότασης η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει σε δράσεις ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών άρδευσης, εξασφαλίζοντας την επάρκεια ποιότητας νερού, την επαρκή πίεση νερού και τη βέλτιστη ποιότητά του.

Το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 10 Οκτωβρίου 1960, ενώ το υπόγειο δίκτυο είναι μεταγενέστερο με έναρξη κατασκευής το 1974 και έναρξη λειτουργίας το 1977.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου το σημερινό αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 60 περίπου χρόνια.

Η επέκταση και ολοκλήρωση δε του έργου έγινε το 1977.

Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Φέκας η σημερινή διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β. τα τελευταία χρόνια κατέβαλε προσπάθειες για να μπορέσει να ετοιμάσει τις απαραίτητες μελέτες.

Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία που αντιμετωπίσανε ήταν η αδυναμία της επίσημης πολιτείας να ανταποκριθεί στην ολοκληρωμένη πρόταση.

Δεν μπορέσανε να πείσουνε κάποιο πολιτικό πρόσωπο για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση της πρότασής μας.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που μετά την ολοκλήρωση του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου, δηλαδή μετά από 43 περίπου χρόνια, κάποιο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής μερίμνησε άμεσα για τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου.

Η αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ είναι πολύ σημαντική

Η αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ είναι πολύ σημαντική αφού το αρδευτικό αυτό δίκτυο εξυπηρετεί 3000 αγρότες, αριθμός που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της επιτυχίας αλλά και τον τεράστιο βαθμό ικανοποίησης των αγροτών για την χρηματοδότηση του έργου.

Το αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου καλύπτει αρδευτικές ανάγκες πλήθους αγροκτημάτων

Το αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου καλύπτει αρδευτικές ανάγκες πλήθους αγροκτημάτων που ανήκουν σε (15) Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες των Δήμων Σιντικής, Ηράκλειας, & Σερρών, συνολικής έκτασης 72.000 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα τα αγροκτήματα της Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού, Βάλτερού,

Γεφυρουδίου, Βαμβακοφύτου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου, Μελενικιτσίου, Κάτω Χριστού, Καλών Δένδρων και Μητρουσίου.

Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για τον τόπο του

Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για τον τόπο του και ότι θα πράξη όσα υποσχέθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα έργα στο Νομό Σερρών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here