Έκφραση συλλυπητηρίων από τον Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Παπαδόπουλου αλλά και στην κινηματογραφική του οικογένεια, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που έφυγε πρόωρα, συνέδεσε τη ζωή του και το έργο του με τις ταινίες μικρού μήκους και τη μεγαλύτερη γιορτή τους, το Φεστιβάλ της Δράμας, καθορίζοντας τη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ και μετατρέποντάς το σε έναν διεθνή κινηματογραφικό θεσμό.

Η πίστη του και η αφοσίωσή του στο όραμά του για τη δημιουργία ενός κεντρικού φεστιβάλ ταινιών συνέβαλαν αποφασιστικά και στην ανάπτυξη της πόλης της Δράμας που αδιαλείπτως φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ. 

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος συνέδεσε την πορεία του με την ταινία μικρού μήκους αλλά και δεκάδες νέους κινηματογραφιστές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Φεστιβάλ της Δράμας. 

Σήμερα όμως δεν τον αποχαιρετά μόνο η κινηματογραφική οικογένεια της χώρας αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως συνδιοργανωτής και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, ο Αντώνης Παπαδόπουλος πίστεψε στην ανάγκη η Κινηματογραφική Παιδεία να ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα του ελληνικού σχολείου μέσα από τη δημιουργία ταινιών Μικρού Μήκους από κινηματογραφικά εργαστήρια σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Φέτος, ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Cinema… διάβασες;» ετοιμαζόταν να γιορτάσει μια εξαιρετική δεκαετία δράσεων που αγκαλιάστηκαν από 2.200 σχολεία και πάνω από 200.000 μαθητές και αποτυπώθηκαν σε πάνω από 2.000 μαθητικές ταινίες, πολλές από τις οποίες φιλοξενήθηκαν και στο Φεστιβάλ της Δράμας αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις. 

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, συνδιοργανώτρια και επίσης ιδρυτικό μέλος του διαγωνισμού, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για τον κινηματογράφο και τους νέους κινηματογραφιστές και την πίστη του στη δύναμη της 7ης τέχνης να κάνει τον κόσμο μας –και τα σχολεία μας- καλύτερα. 

Το ήθος, το έργο και το όραμα του Αντώνη Παπαδόπουλου αποτελεί για όλους εμάς παρακαταθήκη αλλά και κίνητρο να συνεχίσουμε στην κοινή πορεία που χαράξαμε για την ανάδειξη της καλλιτεχνικής αξίας των ταινιών μικρού μήκους, αλλά και την καθιέρωση της Κινηματογραφικής Παιδείας ως άξονα και φορέα πολιτισμού στις σχολικές μας μονάδες.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here