Περίπατο από τη ΔΑΚΕ στο Νομό Σερρών!

Έγιναν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών, αλλά και των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής και των Εκλεκτόρων για το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ από την ΕΛΜΕ Σερρών

ΕΛΜΕ Σερρών: Έξι έδρες η ΔΑΚΕ, Δυο το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και μιά έδρα το ΠΑΜΕ

Συνολικά ψήφισαν 972 καθηγητές και εξελέγησαν από την ΔΑΚΕ οι Πάνου Ελευθερία, ο Χατζηαντωνίου Δημήτριος, ο Παπαεμμανουήλ Ιωάννης, ο Αρδανιώτης Δημήτριος, η Καραθανάση Μαρία και ο Καρυώτης Κωνσταντίνος

Από το Ενιαίο εξελέγησαν οι Ελληνούδης Γεώργιος και η Κεσούλη Λεμονιά, ενώ από το ΠΑΜΕ ο Λάϊος Γεράσιμος

Στα απίστευτα οι 476 σταυροί της κ.Πάνου για το Δ.Σ. και οι 443 σταυροί για την Εξελεκτική επιτροπή για τον κ. Παπαχρήστου!

Πρωταθλήτρια η ΔΑΚΕ στο Νομό Σερρών

Οπότε και πάλι η ΔΑΚΕ θα έχει στα χέρια της τον δεύτερο σε μέγεθος σύλλογο του νομού Σερρών, πράγμα που σημαίνει πως έκανε δουλειά…

Τουλάχιστον στα χρόνια του …ΣΥΡΙΖΑ!

Εκτος κι αν απλά την πήρε το δεξιό …ποτάμι!

Απασχόλησε το ζήτημα της Βυρώνειας για τη σύγκρουση μαθήτων – Διευθύντριας

Μπορεί να είχαμε τις εκλογές των καθηγητών , αλλά το θέμα που κυριαρχούσε σε αυτές δεν ήταν οι υποψήφιοι, αλλά το ζήτημα της Βυρώνειας και της σύγκρουσης, μεταξύ της Διευθύντριας και των μαθητών του σχολείου.

Και όχι ενός οποιοδήποτε σχολείου, αλλά ενός σχολείου ακριτικού που έχει όλους κι όλους 25 μαθητές!

Από την μία για «ψυχολογικό πόλεμο και bullying» καταγγέλλουν τη διευθύντρια του Γυμνασίου Βυρώνειας Σερρών οι μαθητές της σχολικής μονάδας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

«Εμμονή» από τη Διευθύντρια για αλλαγή σχολείου

Και φυσικά η μαθητική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι ανάστατοι από την «εμμονή» της διευθύντριας του Γυμνασίου ν’ αναγκάσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, επικαλούμενη τη… νομοθεσία, αν και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ενέκρινε την εγγραφή του ενός μαθητή στην Α΄ τάξη.

Πρόκειται για μαθητές της Α’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου, που φοιτούν στη σχολική μονάδα της Βυρώνειας, αλλά οι οικογένειές τους διαμένουν στο γειτονικό Πετρίτσι και όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι,  το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί από τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο

Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο, βγάζοντάς την από το κτήριο, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σ’ έναν ακόμη μαθητή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν΄ ανάψουν τα αίματα και να κληθεί η αστυνομία.

Όλη αυτή κατάσταση οδήγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου σε αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν ζήτησαν να υπάρξει λύση που θα επαναφέρει την ηρεμία στη σχολική μονάδα.

Κατά της διευθύντριας ο Σύλλογος Διδασκόντων

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και πως ο Σύλλογος των Διδασκόντων έχει ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της διευθύντριας απέναντι στους δύο μαθητές, ενώ οι μαθητές ήδη απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ενημερώνοντας τον για συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου, ζητώντας την παρέμβασή του.

Πάντως δεν είναι ωραίο το φαινόμενο γονείς των μαθητών να καταθέτουν  μηνύσεις κατά της διευθύντριας, αλλά και επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας , με τις οποίες να ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.

Σωστά;

Διαβάστε και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here