Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη και η Νοτοπούλου χτύπησαν οροφή: Εξελέγη η Θένια Χαραλαμπίδου στο Νομό Σερρών!

Η Θεοδώρα Τζάκρη και η Κατερίνα Νοτοπούλου χτύπησαν οροφή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Δυο γυναίκες με εξαιρετική δυναμική, εν ενεργεία βουλευτίνες, υποσκέλισαν στην Κεντρική Μακεδονία όλους τους άλλους υποψήφιους, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μεταξύ μόλις 100 και 200 ψήφων και καθεμιά να συγκεντρώνει κοντά στις 2.400 ψήφους.

Εκπρόσωποι και οι δυο διαφορετικών τάσεων μέσα στο κόμμα έκαναν «επίδειξη δύναμης» στις εκλογές της νέας Κεντρικής Επιτροπής για πρώτη φορά από τη βάση του κόμματος και επιπλέον παραμένουν φαβορί και οι δυο για επανεκλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Η κ. Νοτοπούλου ήταν η εκπρόσωπος της τάσης της προεδρικής Κίνησης Μελών στη Θεσσαλονίκη, ενώ η κ. Τζάκρη αν και υποτίθεται ότι ανήκε σε συγκεκριμένη τάση, υπερέβη τη συγκεκριμένη γραμμή και φαίνεται να πέτυχε ευρύτερες συνθέσεις. 

Στην τρίτη θέση ένα ακόμη ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο, αυτό του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου, που επίσης τα πήγε εξαιρετικά.

Ενώ στην τέταρτη θέση ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη Θεσσαλονίκη, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επίσης ξεπέρασε την τάση στην οποία ανήκε και τον υποστήριξε (Ομπρέλα) και πήρε πολύ περισσότερες ψήφους 

Η θέση του κ. Μηταφίδη θεωρείται ότι δίνει ένα μήνυμα, πως ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος θέλει να διατηρηθεί η μνήμη και η ιστορική διαδρομή της παράταξης, η προέλευση και οι ρίζες της.

Στην Κεντρική Μακεδονία μεγάλη σημασία σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα φαίνεται να έπαιξαν οι τοπικοί ανταγωνισμοί, περισσότερο ως βουλευτοκεντρικοί, παρά ως ρεύματα ιδεών (τάσεις).

Και παράλληλα, υπήρξαν όπως προαναφέρθηκε υποψήφιοι που υπερκέρασαν τις τάσεις και τα ρεύματα και ξεχώρισαν (εξελέγησαν) σε σχέση με τους υπόλοιπους της ίδιας τάσης (Τζάκρη, Μηταφίδης κ.ά.).

Όσο για μας η μοναδική γυναίκα που εξελέγη ήταν η κ. Θένια Χαραλαμπίδου

Ίσως για αυτό και είναι λογικό να είναι και υποψήφια βουλευτίνα

Σωστά;

Όσο για τις εκλογές για τον πρόεδρο σημειώστε πως δεν πήγαν να ψηφίσουν ένα στα τρία παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!

Και όταν λέμε παλιά δεν εννοούμε παλιά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανθρώπους που είχαν άμεση σχέση με το συνέδριο που έγινε πριν ένα …μήνα! 

Τι κι αν γύρισε όλη την Ελλάδα ο Τσίπρας φοβούμενος μη βγει δεύτερος;

Κατάφερε να χάσει 22 χιλιάδες τακτικά μέλη τα οποία του γύρισαν την πλάτη και δεν προσήλθαν στις κάλπες….