Χωρίς αλλαγές για το Νομό Σερρών! Εκλογικός ο ανασχηματισμός;

Ο Κώστας Καραμανλής από την ώρα που πέτυχε στο έργο του, παρέμεινε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καθώς ήταν μεταξύ αυτών που δούλεψαν σκληρά και κέρδισαν το στοίχημα του κυβερνητικού έργου, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η παραμονή στο πόστο της κ. Αραμπατζή, που κατάφερε να παραμείνει μεταξύ των γυναικών που επέλεξε να υπουργοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, σε μια νέα κυβέρνηση που λογικά θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Μέσω των αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο ο Μητσοτάκης επιδίωξε την Αναδιάταξη δυνάμεων

Ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη πέρασε και δεν ακούμπησε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να παραμένει υπουργός και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης υφυπουργός.

Οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε έκπληξη δεδομένης της στήριξης που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή κατά τους τελευταίους μήνες.

Στόχος Καραμανλή τα μεγάλα έργα υποδομών

Ο πρωθυπουργός είναι εμφανές πως θεωρεί πως ο κ. Καραμανλής κράτησε όρθιες τις συγκοινωνίες της Αθήνας στο μέτρο του δυνατού μέσα στην πανδημία, με την ενίσχυσή τους με νέα οχήματα και προσωπικό αλλά και χρηματοδοτώντας τις εγκαίρως για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών.

Η ολοκλήρωση της μετάβασης 60 λεωφορειακών γραμμών από την ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ μέσα σε χρόνο ρεκόρ καταγράφεται μέσα στις σημαντικότερες επιτυχίες του σημερινού υπουργού, μαζί με την αύξηση του στόλου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Πέρα από τις μεταφορές, ακόμα πιο θετικά για την κυβέρνηση πρέπει να θεωρούνται τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσον αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών, όπου είχαμε

 1. το ξεμπλοκάρισμα του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας
 2. και της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη,
 3. καθώς και ενέργειες για την προώθηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου,
 4. του ΒΟΑΚ στην Κρήτη,
 5. του άξονα Άκτιο – Αμβρακία μεταξύ άλλων,
 6. αλλά και τον προγραμματισμό για την κατασκευή έργων υποδομών προϋπολογισμού 13 δις ευρώ.

Μικρή η εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας στη νέα κυβέρνηση

Μικρή είναι συνολικά η εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας στη νέα κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 16 νομούς οι Βορειοελλαδίτες βουλευτές που συμμετέχουν στο νέο σχήμα είναι μόλις πέντε στα συνολικά 58 μέλη της κυβέρνησης

Πρόκειται για τους:

 • Απόστολο Βεσυρόπουλο (υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας –Ημαθίας),
 • Νίκο Παναγιωτόπουλο (υπουργό Εθνικής Άμυνας –Καβάλας),
 • Γιώργο Γεωργαντά (υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης –Κιλκίς),
 • Κώστα Αχ. Καραμανλή (υπουργό Υποδομών και Μεταφορών –Σερρών)
 • και Φωτεινή Αραμπατζή (υφυπουργό αρμόδια για θέματα Αλιευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –Σερρών).