Κυριάκος Μητσοτάκης προς εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, Εμβολιαστείτε!

Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε!

Μήνυμα στους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, διευκολύνοντας έτσι το άνοιγμα των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία στα σχολεία τον Σεπτέμβριο, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να ανοίξουν τα σχολεία και να τα θωρακίσουμε από κάθε πλευρά, δήλωσε από την πλευρά του από τις Σέρρες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο ενισχυμένα με ένα νέο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα και με εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς .

Αναφερόμενος ο κ. Κόπτσης στο ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και το αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός δήλωσε πως το ποσοστό των εκπαιδευτικών που Πανελληνίως έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή είναι 73 με 75%.

Βέβαια η πρόθεσή τους είναι να φτάσουνε το ποσοστό στο 100%, ούτε 99%, γιατί πρέπει την 1η Σεπτεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία.

Και να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους καθώς δεν μπορούμε πια να επανέλθουμε στις καταστάσεις της προηγούμενης χρονιάς.

Για αυτό θα πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Αμ πως…

Δείτε επίσης