Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών: Αντίθετος στα νέα μέτρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών από την πλευρά του εκφράζει κι αυτός την δυσαρέσκεια και αντίθεση του στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες 2 Νοεμβρίου 2021 ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η “προσαρμογή στα νέα δεδομένα” που ανακοίνωσε ο υπουργός, θεωρούμε οτι είναι ένα “χτύπημα κάτω από τη ζώνη” για το λιανεμπόριο το οποίο ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός με νέα ΚΥΑ, από το Σάββατο θα ισχύουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, τα οποία είναι:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr), περιλαμβανομένων και των κληρικών στις εκκλησίες.

Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, μεικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες) θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.

Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Η απαίτηση να ελέγχονται οι καταναλωτές κατά την είσοδο τους στο κατάστημα είναι απλά ανέφικτη! Υπάρχουν καταστήματα που δουλεύουν με 1 άτομο, είναι αδύνατον να εξυπηρετούν και να ελέγχουν συγχρόνως. Άλλωστε, βάση νόμου, υπάρχει ήδη περιοριστικό όριο ατόμων που εισέρχονται στο κατάστημα και το λιανεμπόριο, από την αρχή της πανδημίας, τηρεί πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Πάντως από την Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι φθινοπωρινές ενδιάµεσες εκπτώσεις που θα έχουν διάρκεια 15 ηµερών, έως την 15η Νοεµβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ενδιάµεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας µειωµένης τιµής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται µε έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εµπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστηµα αυτό παρέχεται από το νόµο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστηµάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συµπίπτει µε την 7η Νοεµβρίου 2021.

Ο Εµπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών προτείνει το ωράριο 11:00 – 16:00 για όσα καταστήµατα επιλέξουν να είναι ανοιχτά.

Επίσης η Πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κα. Μηλίγκα Κυριακή και το Δ.Σ. ευχήθηκε στους Σερραίους επιχειρηµατίες καλές πωλήσεις και προσκάλεσε όλους τους Σερραίους δηµότες και όχι µόνο, να στηρίξουν την Σερραϊκή αγορά και να εκµεταλλευτούν τις προσφορές των καταστηµάτων της πόλης µας διαβεβαιώνοντας πως τα Σερραϊκά καταστήµατα, µε πραγµατικό αίσθηµα ευθύνης, συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονοµικά πρωτόκολλα προστασίας…